Liviu Dragnea crede că ar trebui făcută o plângere penală cu privire la conversaţiile WhatsApp apărute în presă

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat marți că ar trebui făcută o plângere cu privire la presupusele conversații ale unor membri ai partidului pe WhatsApp, precizând că unii dintre colegii săi se consultă cu avocați pe acest subiect.

06 iun. 2017, 14:05
Liviu Dragnea crede că ar trebui făcută o plângere penală cu privire la conversaţiile WhatsApp apărute în presă

„Și eu aș vrea să văd dacă acele conversații sunt adevărate. Ăsta este un aspect. Un alt aspect, cred că, totuși, am vorbit cu colegii mei, consultă de câteva zile câțiva avocați, cred că ar trebui făcută o sesizare, o plângere, ceva de genul ăsta, ca să vedem, dacă acele conversații sunt adevărate, cum au fost obținute. Sigur că poate părea un moft, ni s-a mai spus asta, că secretul corespondenței și al convorbirilor private trebuie respectat, să vedem dacă a fost respectat”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă recunoaște vreunul dintre mesajele pe care se presupune că le-ar fi scris pe acel grup, Dragnea a spus că nu păstrează toate conversațiile pentru că ar însemna să îi „bubuie telefonul”.

„Nu îmi aduc aminte ce am mai spus atunci cuvânt cu cuvânt, dar, dacă acele conversații sunt adevărate, eu aș vrea să văd probe indubitabile, nu print screen-uri”, a spus el.

Dragnea a arătat că, în perioada mitingurilor împotriva Ordonanței 13, a făcut în permanentă apel public și în interiorul PSD să nu fie încurajată de către membrii partidului niciun fel de manifestație.

„Nu era vorba de contra-manifestație, era vorba de organizarea unui miting sau unor mitinguri. Am spus-o foarte clar, mi-am atras critici chiar din interiorul partidului atunci, pentru că erau foarte mulți colegi nervoși, pe bună dreptate, unii care sunt nervoși și acum și cu toate astea nu am cedat, nu am fost de acord ca oamenii să iasă în stradă organizați de către PSD”, a menționat președintele social-democraților.

El a explicat că PSD are mai multe grupuri pe WhatsApp — pe Camera Deputaților, Senat, pe regiuni.

„Suntem un partid foarte deschis și colaborăm din interior cu toate serviciile”, a încheiat el.

La rândul ei, Lia Olguţa Vasilescu, care apare şi ea în grupul de pe WhatsApp, spune că nu mai are telefonul, pentru că i-a fost virusat.

„Având în vedere că eu am fost supravegheată câteva luni, inclusiv în baie, credeţi că mai cred că e ceva secret pe lumea asta? N-am nicio problemă. Eu cum vorbesc la televizor, cum vorbesc cu dumneavoastră, aşa vorbesc cu oricine. N-aş putea să vă spun dacă sunt reale pentru că eu nu mai am telefonul. De acum trei luni de zile mi-am schimbat telefonul, a fost virusat telefonul, practic din cauza aceasta a şi trebuit să îl schimb, nu am mai putut să aleg nimic din el. Pe de altă parte, eu nu am nicio problemă să îmi asum absolut nimic, pentru că aşa cum vorbesc pe orice grup, aşa vorbesc şi la televizor, pentru că sunt absolut convinsă că totul este monitorizat”, a afirmat Olguţa Vasilescu.

RISE Project a dezvăluit o discuţie de pe grupul de WhatsApp al PSD din noaptea în care a fost aprobată OUG 13, în cursul căreia Liviu Dragnea cere ca preşedinţii de organizaţii să se pregătească pentru ”un miting pentru apărarea României”.

„Vorbiţi deja din seara asta cu preşedinţii de organizaţii să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”, este mesajul atribuit lui Liviu Dragnea pe WhatsApp.

Citeşte şi: RISE Project: Cum dirijează Dragnea PSD. În noaptea adoptării OUG 13 cerea partidului să se pregătească de un miting