Liviu Dragnea: Dacă ieşim pe locul doi la alegerile locale, mă retrag SIGUR din fruntea partidului VIDEO

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la România TV, că dacă social-democraţii vor pierde alegerile locale, va demsiona din fruntea partidului, dar se arată convins că PSD va câştiga scrutinul din 5 iunie.

31 mai 2016, 18:36
Liviu Dragnea: Dacă ieşim pe locul doi la alegerile locale, mă retrag SIGUR din fruntea partidului VIDEO

„Dacă vom câştiga aceste alegeri locale ar fi destul de dificil să explici că pleci după o victorie, dacă rezultatul va fi prost înseamnă că decizia mea a fost greşită şi o să plec. Rezultat prost înseamnă să fim pe locul doi la aceste alegeri. Când câştigi alegerile eşti pe primul loc. Dacă ieşim pe locul doi, mă retrag sigur”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la România TV.

El a arătat totuși că „sunt șanse mici” ca partidul să piardă alegerile locale. „Dacă sunt viu și liber, înseamnă că rămân președintele PSD”, a adăugat el.

Despre relaţia cu Ponta

Întrebat dacă Victor Ponta are șanse să își „ia partidul înapoi”, președintele PSD a arătat că într-o echipă de genul celei făcute cu fostul premier au fost și momente tensionate de-a lungul anilor. „Am avut momente dificile, atât în partid cât și în guvernare, nu tot timpul am avut aceleași păreri. Dar asta nu înseamnă că nu am rămas prieteni. (…) În ceea ce privește ‘să-și partidul înapoi’, nimeni nu-și ia PSD-ul înapoi. PSD nu este un obiect, nu e un partid mic unde se poate să fie numit un președinte sau poate să fie luat de la librărie sau de undeva din sertar. Eu cred că, după aceste alegeri, mai sunt câteva zile, lămurim și această problemă. Sunt șanse mici pentru varianta a doua, adică să pierdem alegerile”, a adăugat Dragnea.

De asemenea, întrebat în legătură cu implicarea lui Victor Ponta în campania electorală, Dragnea a spus că „ar fi fost nefiresc” ca acesta să nu se implice.

Zgonea urmează să fie revocat

Liderul PSD a punctat că săptămâna viitoare vor fi demarate procedurile pentru revocarea din funcţie a lui Valeriu Zgonea.
 
Citeşte şI: Liviu Dragnea propune ca alegerile să aibă loc din cinci în cinci ani