Liviu Dragnea: „Dacă zic mergeţi şi votaţi la referendum, mă ia ca în 2012”. Şeful PSD a lămurit anunţul candidaturii la prezidenţiale

Liviu Dragnea a evitat să precizeze dacă PSD le recomandă sau nu membrilor şi simpatizanţilor săi să boicoteze referendumul de duminică, luând drept pildă situaţia din 2012, când i s-a deschis dosar penal. "Eu dacă spun că merg să votez la referendum şi zic: mergeţi şi votaţi la referendum, mă ia ca în 2012. Nu? Dacă spun eu nu merg la referendum şi nu votez, a, deci boicotezi referendumul. Aşa, mai bine nu vorbesc despre el", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

22 mai 2019, 19:51
Liviu Dragnea: „Dacă zic mergeţi şi votaţi la referendum, mă ia ca în 2012”. Şeful PSD a lămurit anunţul candidaturii la prezidenţiale

Despre referendumul ăsta. Am vorbit mai devreme de ăla din 2012. La Parchetul General este o sesizare de la SRI în care ni s-a spus: dom’le vedeţi că Dragnea şi conducerea PSD vor să boicoteze referendumul. Eu aşa am primit informaţia din Parchetul General.

Dacă nu-i aşa, să mă contrazică, că totuşi documentele astea rămân, i-o controla cineva vreodată. Eu dacă spun că merg să votez la referendum şi zic: mergeţi şi votaţi la referendum, mă ia ca în 2012. Nu? Dacă spun eu nu merg la referendum şi nu votez, a, deci boicotezi referendumul. Aşa, mai bine nu vorbesc despre el„, a declarat Liviu Dragnea, miercuri seară, la România TV.

El a evitat să spună dacă PSD recomandă sau nu membrilor şi simpatizanţilor săi să boicoteze referendumul din 26 mai. „Eu să le spun la membrii PSD ce să facă? Atâta îmi trebuie”, a mai afirmat Liviu Dragnea. Acesta a precizat că este „o opţiune foarte bună” a premierului Dăncilă, care a anunţat că va vota la referendum.

Citeşte şi Dragnea acuză că s-au făcut presiuni asupra judecătorilor din dosarul său la comanda lui Iohannis

Liviu Dragnea, a mai afirmat că partidul său nu a boicotat niciun referendum, iar el nu a fost condamnat pentru fraude la referendum, susţinând că preşedintele Klaus Iohannis „se scaldă în ridicol şi în penibil”.

Omul ăsta se scaldă în ridicol şi penibil de foarte mult timp. Aţi spus că e un sfârşit de campanie încordat. Pentru noi nu e, e pentru toţi cei care au aruncat cu ură şi venin pentru că asta ştiu să facă. Unu: PSD nu a boicotat niciun referendum. Niciun referendum nu a fost boicotat de PSD, dimpotrivă, cei care au boicotat un referendum au fost USR, PLUS, PNL, el (…) Eu nu am fost condamnat pentru fraude la referendum (…) Eu îi spun lui Iohannis: astea sunt visele lui, că se schimbă majoritatea după alegeri. Ce legătură au europarlamentarele şi referendumul cu majoritatea parlamentară? Hai să vedem ce hotărăsc românii. Îl asigur pe Iohannis că PSD va fi aici şi luni, şi marţi, şi miercuri şi joi şi va fi şi în decembrie, când va fi izgonit de la Cotroceni. El asta trebuie să ştie. Omul ăsta a ajuns să mă viseze şi ziua şi noaptea. Eu cred că nu are alt gând decât Liviu Dragnea, cum să mor eu, cum să mă condamne pe mine, nu are altă preocupare, are o obsesie„, a mai spus Dragnea, la România TV.

Liviu Dragnea a mai precizat că nu a spus că duminică îşi anunţă candidatura la prezidenţiale. „Eu am spus ceea ce spun de câteva luni de zile: că după alegerile europarlamentare o să anunţăm. Nu am spus că îmi anunţ candidatura, nu am spus nimic nou. Dar bineînţeles că ăştia, disperaţi să nu slăbească presiunea pe completul de judecată, pentru că sunt nişte presiuni inimaginabile…„, a spus Dragnea, adăugând că presiunile sunt făcute de „tot sistemul, la comanda lui Iohannis”. Întrebat dacă are dovezi în acest sens, Dragnea a răspuns: „Uite, am visat eu„.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că PSD încearcă şi instituţional „să boicoteze referendumul”, şeful statului susţinând că Liviu Dragnea „a dat ordin la CNA” să ignore referendumul din 26 mai. Iohannis a afirmat cu privire la afirmaţiile preşedintelui PSD că duminică se va anunţa candidatul social-democraţilor la prezidenţiale, că în acea zi se va anunţa doar că social-democraţii au pierdut alegerile.