Liviu Dragnea: De ce atâta FURTUNĂ într-un pahar cu apă? Nu eu am adus PSD în situaţia asta ambiguă

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că lucrurile s-au lămurit şi toate partidele membre susţin Guvernul condus de Victor Ponta. Dragnea şi-a menţinut însă ideea în ceea ce priveşte interimatul de la şefia PSD, spunând că acest lucru trebuie decis în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare. Dragnea l-a contrazis astfel pe Ponta, vorbind în continuare despre "situaţia ambiguă din PSD".

13 iul. 2015, 14:07
Liviu Dragnea: De ce atâta FURTUNĂ într-un pahar cu apă? Nu eu am adus PSD în situaţia asta ambiguă

Liviu Dragnea a precizat că săptămâna viitoare va avea loc Comitetul Executiv al PSD care va decide calea de urmat în ceea ce priveşte interimatul partidului

„De ce atâta furtună într-un pahar cu apă, nu am înţeles. (…) Nu am adus eu partidul în situaţia asta ambiguă”, a spus Dragnea, răspunzând astfel după ce Victor Ponta a spus că nu există nicio problemă ambiguă în partid. 

„Important este că, în coaliţie, lucrurile s-au lămurit. Asta e cel mai important lucru. Există susţinere fără echivoc din partea tuturor partenerilor pentur ca Victor Ponta să rămână prim-ministru. Şi PSD şi UNPR şi ALDE susţin acest Guvern”, a spus Dragnea.

Dragnea a reluat ideea că nu este nevoie de un Congres, însă Comitetul Executiv trebuie să decidă ce se întâmplă la vârful PSD.

„CEX ul va decide calea de urmat. Rovana Plumb este preşedintele Consiliului Naţional. (…) Nu a cerut nimeni Congres. Îi sfătuiesc pe colegi să nu mai spună că nu vrea nimeni Congres pentru că nu e nevoie de Congres. (…) Pe mine mă interesează foarte mult ca Victor Ponta să fie găsit, în final, nevinovat„, a precizat Dragnea.

ŞEDINŢĂ a coaliţiei. Victor Ponta NU demisionează. „Mergem în continuare în coaliţie” VIDEO

Duminică, Victor Ponta a anunţat că se retrage din funcţia de preşedinte al PSD, ca urmare a problemelor pe care le are în justiţie. 

Rovana Plumb a declarat, luni, că, potrivit statutului în baza căruia s-a emis decizia de conducere interimară în persoana preşedintelui CN, este preşedinte interimar.

„Biroul Permanent a fst consultat încă din urmă cu trei săptămâni. Conform statutului, preşedintele Consiliului Naţional conduce, ia hotărâri, adoptă o serie de decizii pe baza consultărilor între cele două congrese. Tot preşedintele Consiliului Naţional, în baza deciziei lui Victor Ponta, îndeplineşte atribuţiile care îi sunt trasate prin acel document. Am discutat în cadrul coaliţiei, iar premierul Victor Ponta a demonstrat (prin decizia de retragere temporară din fruntea PSD, n.r.) că are o responsabilitate faţă de guvernare, de întreaga ţară, şi o responsabiltate şi o preocupare faţă de partid. Toate lucrurile s-au lămurit, vom avea Biroul Politic Permanent miercuri la ora 15.00, iar săptămâna viitoare Comitetul Executiv va fi convocat tot în ziua de miercuri. Agenda şi direcţia partidului rămân neschimbate, ne pregătim pentru anul electoral 2016 şi ne preocupăm de elaborarea viitoarei noastre oferte electorale”, a spus Plumb.


loading...