Liviu Dragnea despre legea offshore: „Nu sunt de acord să aibă loc negocieri cu investitorii”

Liderul PSD Liviu Dragnea, reacție dură cu privire la prevederile din viitoarea Lege offshore, care, în ultimele săptămâni, a cauzat discuții ample în cadrul alianței de guvernare.

17 oct. 2018, 10:31
Liviu Dragnea despre legea offshore: „Nu sunt de acord să aibă loc negocieri cu investitorii”

„Pe mine și sunt absolut sigur că și pe colegii mei de la PSD ne interesează ca această lege să fie folosită în folosul națiunii, dar nu sunt de acord să aibă loc negocieri cu investitorii. Unii își dau cu părerea și nu au făcut niciun fel de calcule”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, în legătură cu Legea offshore, că nu se poate face o înţelegere în care să existe o parte care câştigă şi o parte care pierde şi că trebuie să se ajungă la o înţelegere care să fie echilibrată şi echitabilă.

Legea offshore reglementează modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că sunt toate şansele ca legea offshore să intre pe ordinea de zi de săptămâna viitoare a comisiilor pentru industrii, buget şi administraţie, el subliniind că în privinţa acestui act normativ „va fi o decizie a Parlamentului”.

„Cred că săptămâna viitoare, obligatoriu, trebuie să intre în comisii. Mi-aş fi dorit să intre în comisie ieri (marţi – n.r.). Pentru săptămâna viitoare nu mai văd niciun motiv să nu intre în comisie legea respectivă”, a spus Dragnea, la Parlament.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă în legea offshore se modifică, la punctele privind suprataxa, şi procentul până la care se merge cu deducerile, el precizând că Parlamentul nu a primit niciun argument serios pentru care acele procente să fie schimbate.

„E posibil să nu, dar dacă tot avansăm vedem ce se întâmplă. Repet, la noi încă nu a ajuns niciun argument serios pentru care acele procente să fie schimbate. Va fi o decizie a Parlamentului, aşa trebuie să abordăm acest subiect de o asemenea importanţă. Discuţia în comisiile reunite de industrie şi buget trebuie să se desfăşoare cu prezenţa presei şi să fie discuţii serioase, transparente, dar discuţii aplicate. Eu înţeleg să fie o discuţie pe cifre. Pentru că oricine este interesat din public să poată să urmărească dezbaterea, să îşi facă un punct de vedere”, a punctat liderul PSD.