Liviu Dragnea, despre numirea directorului SIE: Preşedintele Iohannis trebuie să iniţieze o discuţie

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că speră să nu se ajungă la un blocaj cu șeful statului în privința numirii directorului Serviciului de Informații Externe, subliniind că președintele Iohannis trebuie să inițieze o discuție pe această temă.

01 mart. 2017, 14:16
Liviu Dragnea, despre numirea directorului SIE: Preşedintele Iohannis trebuie să iniţieze o discuţie

„Eu sper să nu ajungem la blocaj. În situații de genul acesta, așa se lucrează în toate țările civilizate: cine trebuie să facă o propunere trebuie să aibă o discuție cu cine aprobă ca să nu jucăm tenis”, a spus Liviu Dragnea, la Parlament, întrebat dacă se poate ajunge la un blocaj pe numirea directorului SIE, potrivit Agerpres.

El a subliniat că de la președinte trebuie să vină inițiativa unei astfel de discuții. „Cred că președintele trebuie să inițieze o astfel de discuție și, dacă inițiază, sigur că discutăm. Cum decide președintele. E președintele României și de acolo trebuie să vină și inițiativa și locul și modalitatea”, a adăugat Dragnea.

Întrebat de ce Parlamentul nu a vacantat locul lui Mihai-Răzvan Ungureanu de la conducerea SIE, Dragnea a spus că s-a decis ca toate restanțele de la plenul reunit să fie rezolvate, printre care și aceasta.

„Am întrebat și eu (de ce nu s-a vacantat locul lui Mihai Răzvan Ungureanu — n.r.), a fost lăsat anul trecut, acest proiect de hotărâre nu a fost pe ordinea de zi a Birourilor reunite. A fost activitatea din Parlament de la începutul anului cu bugetul, cu moțiunea și, împreună cu dl Tăriceanu, am hotărât zilele trecute și cu colegii noștri să facem o evidență a tuturor restanțelor din Birourile permanente reunite care să intre în plen, printre altele am descoperit și acest proiect”, a explicat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus că își asumă „scăparea” că acest proiect de hotărâre nu a fost pe ordinea de zi a plenului comun de miercuri.

CITEŞTE ŞI: Dragnea îi răspunde lui Ponta: Ce trebuie să facă partidul? Să plecăm toţi? Rămâne avionul gol