Liviu Dragnea, despre statul paralel: Va bubui şi ne va uimi pe toţi. E o caracatiţă care a sugrumat România

Liviu Dragnea, invitat luni seara în studioul România TV, s-a referit din nou la statul paralel, spunând că din această structură fac parte procurori, oameni din serviciile secrete, SPP sau ANAF.

12 mart. 2018, 19:44
Liviu Dragnea, despre statul paralel: Va bubui şi ne va uimi pe toţi. E o caracatiţă care a sugrumat România

„O să pronunţ toate numele când va fi cazul, dar vreau ca aceste nume să fie spuse în cadru instituţionalizat pentru că vreau şi acţiuni. S-a făcut atât de mult rău şi trebuie oprit. Statul paralel vrea să exercite puterea ilegal. Şi înainte şi acum e format din oameni din serviciile secrete, o parte din procurori, nu mai ştiu acum dacă şi din judecători, oameni din SPP în frunte cu generalul Pahonţu, oameni din ANAF, oameni din poliție, din vamă, din mediul privat. E o ramificaţie care când va ieşi la iveală, sper că va bubui şi ne va uimi pe toţi.

Citeşte şi Dragnea: Aşteptăm de la MAE cât mai repede propunerea de ambasador al României în Israel. Tăriceanu, nemulţumit de ambasadori

Statul paralel e un grup de indivizi incredibil de mare, care vor să preia puterea. Este o ramificatie care, când va ieşi la iveală, ne vom îngrozi, o caracatiţă care a sugrumat România, a frânt vieţi, a frânt destine, a băgat oameni la puşcărie, care s-a implicat în alegeri democratice, în facerea de guverne, a deschis dosare, a închis dosare„, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

El spune că dezvălurile vor fi urmate de plângeri penale. „O parte din rapoartele comisiei de anchetă se vor transforma în plângeri penale. Vom rupe acest cerc până la urmă„, a mai spus Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, el susţine că nu preşedintele Klaus Iohannis este cel care coordonează statul paralel, dar este beneficiar direct al acţiunilor acestuia. „Nu sunt sigur că este conștient de dimensiunea lui, nu sunt sigur că este implicat, dar este unul dintre beneficiari. Nu știu din ce motive, electorale sau de altă natură, preferă să ia apărarea unei bucăți din această grupare. Cel care a fost înainte, a fost părtaș la acest sistem, dar nici el nu-i cunoștea dimensiunea, pentru că această grupare s-a dezvoltat foarte mult din anul 2013„, a mai spus Liviu Dragnea.