Dragnea: Dacă vom reuşi să ajungem la modificarea Constituţiei, o să propun eliminarea imunităţilor pentru toată lumea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, referindu-se la votul senatorilor în cazul Gabriel Oprea, că "presiunea" pusă pe parlamentari este "inimaginabilă" și îi pune pe aceștia să devină "judecători". Acesta a mai precizat că dacă se va reuşi modificarea Constituţiei, va propune "eliminarea imunităţilor pentru toată lumea, inclusiv pentru preşedinte".

20 sept. 2016, 09:04
Dragnea: Dacă vom reuşi să ajungem la modificarea Constituţiei, o să propun eliminarea imunităţilor pentru toată lumea

„Atât timp cât noi avem în Constituție acea prevedere greșită din punctul meu de vedere — poate inițial cei care au făcut Constituția au gândit într-un fel, numai că evoluția societății ne pune în situația în care presiunea care se pune pe deputați sau pe senatori e inimaginabilă și îi pune pe acești oameni să devină judecători, ceea ce nu e cazul„, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

El s-a pronunțat pentru eliminarea imunităților „pentru toată lumea”, inclusiv pentru președinte. „Existând această prevedere, până la urmă parlamentarii își exprimă un punct de vedere prin vot, așa cred de cuviință. Dacă vreodată în țara asta vom reuși să ajungem la modificarea Constituției, eu o să propun eliminarea imunităților pentru toată lumea, inclusiv pentru președintele României. Ori toată lumea e sub lege, adică nimeni nu e deasupra legii, ori adoptăm și alte modele care sunt în alte țări„, a susținut liderul PSD.

Luni, senatorii au respins cererea DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

CITEŞTE ŞI: Cine sunt senatorii care au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea