Liviu Dragnea, după conferinţa lui Timmermans: Nu a existat în ultimii ani niciun fel de acţiune împotriva sistemului judiciar

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, referitor la declaraţia prim-vicepreşedintelui CE potrivit căreia are o senzaţie de confruntare între Parlament şi actorii din sistemul de Justiţie, că din partea sa nu a existat în ultimii ani niciun fel de acţiune împotriva sistemului judiciar.

01 mart. 2018, 17:42
Liviu Dragnea, după conferinţa lui Timmermans: Nu a existat în ultimii ani niciun fel de acţiune împotriva sistemului judiciar

„Mi-a zis şi mie despre această senzaţie şi i-am spus că dacă dumnealui sau doamna Cristea, care era prezentă la masă, poate spune despre vreo acţiune a mea, despre vreo acţiune a Guvernului, îndreptată împotriva sistemului judiciar sau împotriva unei instituţii din sistemul judiciar, dacă vreo instituţie din sistemul judiciar se poate plânge că nu a avut suficiente fonduri, resurse, sau alte acte normative care să ajute în desfăşurarea activităţii, aştept cu mare drag să o spună. Din partea noastră, din partea mea, personal, nu a existat în ultimii ani niciun fel de acţiune împotriva sistemului judiciar. Dacă vom discuta în continuare pe senzaţii şi pe percepţii atunci nu o să fie bine şi nu o să putem să mergem mai departe în ritmul şi în atingerea obiectivelor pe care le dorim cu toţii. Din partea mea şi din partea noastră nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea, reacţie cu privire la recomandarea Comisiei de la Veneţia în legătură cu numirea procurorilor şefi

El a adăugat că i-a cerut lui Frans Timmermans ca pe viitor orice suspiciune de genul acesta să fie discutată punctual.

„Altfel nu putem ieşi din asta şi dacă vor apărea situaţii de genul acesta trebuie să fie o chestiune concretă. În schimb nici eu, nici Guvernul nu putem opri critici care pot veni din alte părţi, nu putem ajunge în situaţia în care să se ia dreptul la opinie jurnaliştilor, oamenilor care vorbesc, cetăţenilor, moderatorilor, chiar şi unor oameni care au anumite funcţii, dar din partea mea, a Guvernului sau a partidului nu există în mod structural, instituţional o asemenea atitudine”, a continuat el.