Liviu Dragnea, după plângerea lui Ludovic Orban: „Vorbim despre antisemitism instituţional, de abordare KGB-istă”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a criticat dur, după ședința BPN al PSD, demersul lui Ludovic Orban, care a depus o plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă. „Vorbim despre antisemitism instituțional”, a spus Dragnea, adăugând că abordarea lui Orban este „ceaușistă”.

21 mai 2018, 10:37
Liviu Dragnea, după plângerea lui Ludovic Orban: „Vorbim despre antisemitism instituţional, de abordare KGB-istă”

„În legătură cu plângerea penală depusă de Ludoivic Orban, se poate contura ideea că aici se poate vorbi despre antisemitism instituțional. În momentul în care citind acea plângere penală se vorbește despre acuzații de înaltă trădare pentru un oficial, care a avut întâlniri oficiale cu șefi de stat și de guvern din altă țară, dincolo de faptul că este o abordare KGB-istă, că este o abordarea ceaușistă, aici este tratat statul Israel, ca o putere străină cu care noi suntem în conflict. După părerea noastră, acțiunea aduce deservicii majore României. Atât cei care au conceput această plângere penală, cât și cei care și-au asumat-o dau dovadă de o mare iresponsabilitate.”, a spus Dragnea, la sfârșitul ședinței BPN al PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că „asistăm la o încercare de a da jos un guvern și de a prelua într-un mod nelegitim guvernarea”, subliniind că „nu putem fi de acord ca un guvern să fie dat jos cu ajutorul procurorilor”. Liderul PSD nu a exclus să apară plângeri împotriva lui Ludovic Orban. 

NU luăm în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în urma discuției din Biroul Permanent Național al PSD s-a decis să nu se procedeze la suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Totuși, Dragnea susține că PSD va uza de toate mijloacele legale și constituționale pentru a răspunde în acest război.

Liviu Dragnea a fost întrebat de jurnaliști dacă se ia în calcul suspendarea președintelui și dacă se va organiza un miting pentru susținerea Vioricăi Dăncilă.

”Sigur că s-au atins și aceste subiecte, dar încă o dată vă spun. Noi nu am hotărât să promovăm discuția despre cele 2 teme, dar nu vrem uităm care este miezul acestei discuții, pentru că turnători a mai avut și va mai avea România. Important pentru noi rămâne conținutul acestei plângeri penale, care are elemente de antisemitism.

În ceea ce privește suspendarea președintelui, noi tot sperăm că mai există undeva o fărâmă de luciditate. Nu am discutat, nu luăm în calcul suspendarea președintelui, dar nu avem de gând să stăm și să nu facem nimic. Vom utiliza toate mijloacele legale, constituționale, sociale pentru a răspunde”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că, dacă guvernarea va fi preluată în mod nelegitim, atunci PSD va utiliza ”toate mijloacele legale, constituţionale, publice, sociale pentru ca votul cetăţenilor din decembrie 2016 să fie respectat”, inclusiv un miting de susţinere a premierului. 

El a mai spus că ”nu este exclusă” organizarea unui miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă.”Dacă va fi cazul, îl vom face, dar asta ţine în continuare de evoluţia acestei situaţii”, a precizat liderul PSD. De asemenea, Dragnea a afirmat că Executivul condus de Viorica Dăncilă are susţinerea coaliţiei de guvernare.

”Colegii noştri susţin în continuare guvernul. Nu există niciun fel de intenţie din partea dnei prim-ministru sau din partea PSD, am observat şi la colegii de la ALDE şi la dl preşedinte Tăriceanu, vreo ezitare în ceea ce priveşte continuarea guvernării. Avem o majoritate stabilă şi încă sperăm că mai există undeva, bine ascunsă, dar mai există o formă de luciditate, responsabilitate şi înţelepciune ca acest demers să nu intre într-o zonă care să scape de sub control şţi România să rămână într-o zonă de stabilitate, care ajută pe toată lumea, inclusiv pe noi, inclusiv pe partyenerii noştri strategici”, a mai spus Dragnea.

Dragnea despre legătura dintre plângerea penală şi şefia DIICOT: Nu am contraargumente să spun că nu este adevărat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu are argumente să spună că plângerea penală făcută de Ludovic Orban pe numele premierului are o legătură cu prelungirea mandatului şefului DIICOT Daniel Horodniceanu, dar nu are nici contraargumente să afirme că nu e adevărat.

„Eu nu pot să aduc argumente în sprijinul acestei idei, am văzut-o vehiculată în spaţiul public şi trebuie să recunosc sincer că nu am reuşit eu să-mi găsesc contraargumente la acest lucru. Mai spunea cineva, dar nu am văzut aşa o reacţie rapidă şi foarte publică din partea Parchetului unde a fost depusă plângerea împotriva lui Iohannis. Acolo nu s-a văzut nimic. Nu am argumente să spun asta, dar nici nu am contraargumente să spun că nu este adevărat”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă după părerea lui există o legătură între prelungirea mandatului lui Horodniceanu la DIICOT şi plângerea penală depusă de Orban pe numele premierului.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus săptămâna trecută trimiterea la DIICOT a plângerii formulate de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, aceasta fiind structura competentă în acest caz, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai Parchetului General.

Liderul PNL o acuză pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare, prezentarea cu rea credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat.

Plângerea îl vizează şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informaţii secrete de stat.

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef al DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia expira pe 19 mai. Delegarea lui Horodniceanu începe din data de 19 mai şi încetează pe 19 noiembrie.