Liviu Dragnea: Geoană e poet, nu dau importanţă vorbelor sale. Să-şi facă partid!

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că el nu dă niciun fel de importanţă afirmaţiilor senatorului Mircea Geoană despre faptul că este pregătit să înceapă un nou proiect politic de stânga, cu parlamentari din PSD, transmite Agerpres.

15 ian. 2015, 15:10
Liviu Dragnea: Geoană e poet, nu dau importanţă vorbelor sale. Să-şi facă partid!

„Sper să nu se supere Ionuţ Vulpescu (ministrul Culturii, aflat în stânga sa – n.red.) pe mine, e o glumă nevinovată. Tot vorbim de Zilele Culturii, suntem bucuroşi că aniversăm 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu… Cred că domnul Geoană e poet sau crede că e poet. Cu toată sinceritatea vă spun şi cu toată seriozitatea, eu nu dau niciun fel de importanţă vorbelor domnului Mircea Geoană. Nu am încredere absolut deloc în ceea ce spune sau în bunele lui intenţii, absolut deloc. Atât timp cât a fost, este şi rămâne într-un grup cu Marian Vanghelie şi cu alţii, pentru mine nu generează niciun fel de importanţă. Iar în ceea ce priveşte partidul, fiecare om este liber să îşi dorească. Să facă partid, îi dorim succes!”, a comentat Dragnea la Ministerul Dezvoltării posibilitatea ca Mircea Geoană să rupă PSD pentru a-şi crea un nou partid de stânga.

Senatorul Mircea Geoană a susţinut joi că a discutat cu subsecretarul de stat american, Victoria Nuland, despre proiectul său de stânga pe care este pregătit să-l preia în calitate de lider, după ce a fost dat afară ‘de frică’ din PSD, şi despre necesitatea constituirii la Bucureşti a unui nou guvern.

Potrivit lui Geoană, un grup de iniţiativă pentru ‘noul PSD’ va fi lansat în mod oficial în 10-12 zile, înainte de începerea sesiunii parlamentare, şi va avea un nucleu de parlamentari.