Liviu Dragnea: Ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Ce teme i-a dat ministrului Justiţiei

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, la Antena 3, că ideea amnistiei nu este o iluzie juridică - cum a sugerat Gabriela Firea - şi că ministrul Justiţiei "nu trebuie să o mai lungească mult", ci să găsească soluţii pentru ca efectele abuzurilor să fie şterse.

10 sept. 2018, 05:01
Liviu Dragnea: Ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Ce teme i-a dat ministrului Justiţiei

„Pentru mine, ideea amnistiei nu e o iluzie juridică. Trebuie găsită o soluţie să se repare toate nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor şi procurorilor în instanţe şi pentru ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie şterse. Pentru mine şi pentru noi ca partid, ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Ministrului Justiţiei i s-a cerut să se găsească soluţii, nu trebuie să o mai lungească mult”, a afirmat Dragnea.

De asemenea, el a spus că ministrul Justiţiei trebuie să prezinte şi propuneri cu privire la Ordonanţa 6, promovată de Raluca Prună, prin care SRI primea competenţe în cadrul cercetării penale, ordonanţă care va fi abrogată.

El a susţinut că ministrul Tudorel Toader trebuie să se hotărască să finlizeze propunerile legisltive.

„Discutăm săptămâna aceasta ce punem în legea de abrogare a ordonanţei”, a precizat Dragnea, care a susţinut că „domul ministru trebuie să aibă o oarecare grabă”. 

El a reluat afirmaţia conform căreia acestea nu reprezintă iluzie juridică, ci obiectivele asumate de toţi membrii PSD.