Liviu Dragnea îl ameninţă pe Valeriu Zgonea: Poate fi acuzat de uzurpare de calităţi oficiale

Liviu Dragnea, președintele PSD, trece la ameninţări la adresa lui Valeriu Zgonea, care nu vrea să renunţe la preşedinţia Camerei Deputaţilor. Regulamentul pentru schimbarea președintelui Camerei Deputaților "poate fi rezolvat foarte repede" și, "dacă mai insistă", Valeriu Zgonea poate fi acuzat de uzurpare de calități oficiale, a spus Liviu Dragnea.

09 mai 2016, 14:08
Liviu Dragnea îl ameninţă pe Valeriu Zgonea: Poate fi acuzat de uzurpare de calităţi oficiale

Liviu Dragnea spune că Regulamentul Camerei trebuie pus în acord cu o decizie a Curţii Constituţionale.

„Eu am vorbit cu colegii mei de la Camera Deputaților să nu mai declanșeze proceduri care se pot bloca la domnul care a fugit cu scaunul (Valeriu Zgonea — n.r.). Și atunci mi-au zis: cea mai bună variantă, cea mai sigură este să depună la comisia de regulament — și cred că au și depus — propunerea de modificare a regulamentului pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR, care este o decizie firească. În regulament se spune că cel care este președintele Camerei i se poate solicita revocarea de către grupul din care face parte, iar decizia Curții spune, în mod firesc, de către grupul care l-a propus, pentru că, fiind o funcție administrativă, n-a fost prin concurs, ci printr-un vot politic. Regulamentul se poate rezolva foarte repede, pentru că nu vreau ca PSD-ul să rămână sau să intre într-o capcană întinsă de unii sau de alții, să stăm în acest circ pe care îl generează cel care nu vrea să plece”, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Dragnea, comisia parlamentară de specialitate „poate modifica regulamentul foarte repede”. „Și venim cu el în plen și, după ce îl modifică, atunci se întâmplă de îndată revocarea domnului Zgonea pentru că, altfel, dacă mai insistă și atunci, poate fi acuzat de uzurpare de calități oficiale”, a adăugat președintele PSD.

Citeşte şi: Victor Ponta: Valeriu Zgonea greşeşte, funcţia de preşedinte al Camerei aparţine majorităţii

 

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că se va opune până la capăt „acestui jihad anti-justiție” și a denunțat încălcarea Regulamentului parlamentar.

 

„Mă voi opune, până la capăt, acestui jihad anti-justiție. Acum suntem în faza a doua — dorința unora de a pune mâna pe a treia funcție în stat, prin tertipuri ilegale, încălcând regulamentul. Motivul l-ați aflat în ședința celebrului grup parlamentar de ieri. Astăzi au încercat să-și nege propria decizie. (…) Scopul — același: să modifice pe repede înainte legile anti-justiție. (…) Până când destinul va hotărî, mă voi bate cu cei care, formați în grupuri de interese, vor dori să modifice legile penale în interesul lor. Comitetul liderilor a fost convocat ad-hoc”, a afirmat Valeriu Zgonea, într-o conferință extraordinară de presă, susținută la Camera Deputaților.