Liviu Dragnea, după întrevederea cu Victor Ponta: Fostul premier nu-şi doreşte nicio funcţie de conducere în PSD UPDATE

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, după întâlnirea cu Victor Ponta, că fostul premier se va implica din nou în viaţa partidului.Totodată, Dragnea a precizat înainte de întrevedere că social-democraţii au nevoie de expertiza fostului premier în cele două campanii electorale din 2016.

18 ian. 2016, 09:49
Liviu Dragnea, după întrevederea cu Victor Ponta: Fostul premier nu-şi doreşte nicio funcţie de conducere în PSD UPDATE
UPDATE Victor Ponta a ajuns, luni, la sediul central al PSD, pentru o discuţie cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea.
 
Întâlnirea dintre actualul şi fostul lider al PSD a durat numai 30 de minute, însă au fost atinse câteva subiecte sensibile ce gravitează în jurul lui Ponta: fundaţia, implicarea în partid, candidatura la Primăria Capitalei şi la alegerile parlamentare din toamnă, scrie Adevărul.
 
„Victor Ponta nu pleacă din PSD, nu-şi face alt partid. Fundaţia e o acţiune a sa pe care eu o sprijin. Victor Ponta va veni la şedinţele BPN şi CEX de fiecare dată când va fi în ţară, pentru că, datorită fundaţiei, va avea foartă multă activitate externă. E posibil să plece din ţară mai des. Dar Victor e aşteptat la orice şedinţă a PSD atunci când va fi în ţară. PSD i-a dat foarte multe satisfacţii, foarte multe poziţii în statul român, iar Victor Ponta va ajuta partidul, va sprijini partidul„, a spus liderul PSD după întâlnirea cu Ponta.
 
Liviu Dragnea nu-i opreşte pe membrii PSD să se înscrie în fundaţia lui Victor Ponta.
 
„Orice membru PSD este liber să facă parte din fundaţie, cu o condiţie: să nu afecteze activitatea pe care o are în partid. Fundaţia lui Victor Ponta nu a fost, nu este şi nu va fi un vector politic. Eu voi veni cu un sprijin moral. Îl voi susţine pe Victor Ponta să meargă mai departe cu această fundaţie”, a adăugat Dragnea.
 
Cât despre o posibilă candidatură a lui Victor Ponta la Primăria Capitalei, Liviu Dragnea a spus: „Nu vrea să candideze la Primăria Capitalei. Vrea să candideze la parlamentare. Am vorbit încă din toamnă că va candida pe listele PSD la Gorj”.

Liviu Dragnea a menţionat că nu s-a produs nicio ruptură între el şi fostul premier.

„A fost o campanie destul de bine structurată (n.r. în presă) care a avut ca ţintă o rupere totală între mine şi Victor Ponta. Nu am căzut nici eu nici el în capcană. Sunt ani de zile în care am muncit împreună şi am obţinut lucruri importante pentru ţară şi partid şi guvernare. Nu aveam de ce să ne rupem, cred că a făcut mai bine că nu a ieŞit în această perioadă”, a mai declarat liderul PSD.

Liderul PSD a adăugat că fostul premier are „un viitor serios în politică”, precizând că acesta nu-şi doreşte o funcţie de conducere în partid.

„Victor a fost preşedinte PSD şi rămâne în continuare fostul preşedinte şi fostul premier, cu un viitor şi potenţial serios în politică, dar nu îşi doreşte nicio funcţie de conducere în partid”, a precizat şeful PSD.
 
Înainte de a se întâlni cu Liviu Dragnea, Victor Ponta a trecut mai întâi pe la sediul UNPR, aflat în aceeaşi curte cu sediul PSD.
 
„Ştiu că a fost la UNPR. M-a sunat şi mi-a spus că întârzie puţin. A fost sunat de Gabriel Oprea să meargă la UNPR şi a mers”, a motivat Dragnea.
 

Înainte de întâlnire cu Ponta, Liviu Dragnea a precizat că speră ca fostul premier să se implice în activitatea PSD în cele două campanii electorale din 2016.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Luni o să am o întrevedere cu Victor Ponta. Vine la sediul PSD

„Este un an important în care toţi avem de muncă şi Victor Ponta poate ajuta foarte mult partidul în cele două campanii. PSD are nevoie de expertiza lui Ponta. (…) Victor e prea tânăr să fie sfătuitor. Este un om activ şi sper că se va implica mult în activitatea PSD în 2016”, a afirmat şeful PSD înainte de întâlnirea cu Victor Ponta.

Liderul PSD precizează că Victor Ponta va candida pentru un fotoliu de deputat la alegerile electorale.

„Asta am vorbit de anul trecut. Candidează. Vrea să candideze (n.r. la alegerile parlamentare)”, a adăugat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, președintele PSD, are stabilită o întrevedere, la sediul partidului, cu fostul premier Victor Ponta, începând cu ora 11.00.

Judecătoria sectorului 5 a amânat joi, pentru data de 21 ianuarie, judecarea cererii de acordare a personalității juridice Asociației „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”, condusă de fostul premier Victor Ponta.