Liviu Dragnea: Iohannis şi Băsescu AU O ÎNŢELEGERE. Elena Udrea e un candidat IEPURE

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri, la România TV, că are informaţii despre discuţiile purtate de Klaus Iohannis şi Traian Băsescu la Vila Lac 3. Totodată, social-democratul a arătat că Elena Udrea, deşi pare favorita preşedintelui în funcţie în cursa pentru Cotroceni, este doar "un candidat iepure", menit să atragă voturi acolo unde Klaus Iohannis nu este prea simpatizat de electorat.

20 aug. 2014, 18:01
Liviu Dragnea: Iohannis şi Băsescu AU O ÎNŢELEGERE. Elena Udrea e un candidat IEPURE

Liviu Dragnea a declarat că, deşi Elena Udrea are sediul de campanie la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu nu îi va acorda atât de mult sprijin pe cât s-ar aştepta. „Cred ca si doamna Udrea e un candidat iepure, pe lângă Iohannis, în speranţa ca aceşti candidaţi să păstreze captiv electoratul. Şi Băsescu, şi Klaus Iohannis fac un efort mare să nu creadă lumea că ei au o înţelegere: Iohannis – preşedinte, Băsescu – premier. Rolul nostru e să arătăm şi lucrurile astea şi oamenii care merg la vot să voteze în cunoştinţă de cauză. Traian Băsescu vrea sa ajunga premier, asta e intelegerea cu Iohannis, iar Elena Udrea are misiunea sa apara ea langa Basescu. Ea nu are sanse sa ajunga presedinte. Basescu poate fi banuit de orice dar nu de prostie. E folosita si Udrea, si Macovei, si Diaconescu pentru a strange voturi din localităţile unde Iohannis nu va ajunge niciodata”, a spus Dragnea, la România TV.

Preşedintele executiv al PSD a apreciat că întâlnirea Elena Udrea – Traian Băsescu de la Cotroceni a fost „o întâlnire electorală” „Este foarte mult tupeu si îngâmfare, putem să spunem că sediul de campanie al Elenei Udrea e la Palatul Cotroceni. E un sediu generos. Am vazut la doamna Udrea satisfacţie când a spus că i se pare normal ca aceasta întâlnire să aibăvloc la Palatul Cotroceni, în sediul Administraţiei Prezidenţiale. Pe Traian Băsescu nu il mai intereseaza nici macar sa mimeze ca respecta Constitutia”, a adăugat Liviu Dragnea.

Ruptura Iohannis – Antonescu, tot din cauza lui Băsescu

Liviu Dragnea a opinat că unul dintre motivele pentru care Crin Antonescu nu l-ar sprijini pe actualul preşedinte al PNL în cursa pentru Palatul Cotroceni este că fostul lider liberal ar fi sesizat „o apropiere” între Klaus Iohannis şi Traian Băsescu.

„Domnul Antonescu şi din ce în ce mai mulţi membri PNL care nu îl suportă pe Traian Băsescu şi nu vor să conceapă un troc cu Traian Băsescu au început să înţeleagă jocul pe care îl face Klaus Iohannis şi sigur că nu le convine lucrul ăsta. (…) Pe fond, Crin Antonescu nu poate fi bănuit că este prieten cu Traian Băsescu, categoric nu. Mare parte din PNL, la fel. Ei văd la Klaus Iohannis o apropiere de Traian Băsescu şi sigur că sunt deranjaţi de asta”, a afirmat Dragnea.

El a mai spus că în timp ce Crin Antonescu a vrut ca PNL să „înghită” PDL pentru a avea un partid mai puternic, Iohannis „a predat PNL, PDL-ului, pentru a ajunge preşedinte”.