Liviu Dragnea, lovitură în procesul împotriva Penitenciarului Rahova. Fostului lider PSD i-a fost încălcat dreptul la sănătate şi apărare

Judecătoria Sector 5 a decis că lui Liviu Dragnea, fost preşedinte al PSD, i-a fost încălcat dreptul la sănătate şi apărare, după ce a fost operat.

17 mai 2021, 11:06
Liviu Dragnea, lovitură în procesul împotriva Penitenciarului Rahova. Fostului lider PSD i-a fost încălcat dreptul la sănătate şi apărare

Instanţa a respins constestaţia depusă de Penitenciarul Rahova în cazul lui Liviu Dragnea.

„Soluţia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova, împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova.

Întrucât contestaţia a fost formulată de către o instituţie a statului, cheltuielile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.05.2021”, se arată în textul hotărârii de luni, citat de Antena3.

Liviu Dragnea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, rămâne încarcerat în continuare. Miercuri instanţa judecă o contestaţie la cererea de eliberare condiţionată. Fostul lider al social-democraţilor afla dacă poate ieşi din închisoare după doi ani.

„Instanța a decis că lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate în închisoare dreptul la sănătate și dreptul la apărare! Rând pe rând, judecătorii dau decizii definitive vis-a-vis de abuzurile la care este supus de doi ani! Și cu toate astea, unii nu vor sa-l elibereze! Ignorând în mod bizar deciziile instanţelor, deciziile comisiei de eliberare condusă de un judecător, legea în ansamblul ei!”, a scris Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Liviu Dragnea are probleme medicale. I s-a infectat rana de la spate: „N-am avut acces la cabinetul medical!”

În urmă cu două săptămâni, Liviu Dragnea preciza că la dosarul său există declaraţii mincinoase, date de reprezentanţii penitenciarului Rahova. De asemenea, fostul lider PSD acuza că timp de o săptămână i s-a refuzat asistenţă medicală, iar rana de la coloană, pe care o are, i s-a infectat.

De altfel, Dragnea a precizat că, după operaţie, rana i-a fost pansată de colegii de cameră, pentru că nu a avut acces la cabinetul medical.

„Eu am suferit o intervenţie la spitalul penitenciar Rahova la spate, această zonă este foarte importantă. Pentru că operaţia a fost pe spate, eu nu am putut singur să-mi curăţ rana şi să-mi schimb bandajul.

După intervenţie, medicul chirurg de la Rahova a trecut în fişa medicală şi a dispus ca medicii de la cabinetul medical din Rahova să cureţe rana din două în două zile.

În a şasea zi, o zi de vineri după-amiază, s-a instituit carantina. (…) Eram trei deţinuţi în cameră. La uşa nostră s-a prezentat un ofiţer care ne-a transmis că nu mai putem să ieşim din cameră, că nu mai avem voie să primim nici vizite şi nici avocaţi.

Timp de o săptămână, eu nu am avut acces la cabinetul medical, rana fiindu-mi pansată de colegii din cameră. Rana s-a reinfectat apoi, că nu am pansat corect şi vineri după ce am ieşit din carantină m-au dus din nou la spitalul Rahova şi m-au operat din nou pentru că rana recidivase. (…)

Doamna avocat mi-a prezentat ieri dosarul şi am văzut acolo o declaraţie din partea penitenciarului în care scrie că eu am refuzat asistenţa medicală.

Scrie în dosar la fila 12, 21.03.2021, toalete şi pansament, deţinutul a refuzat şi a zis că se tratează singur. Nimic mai fals, e o declaraţie mincinoasă dată de cei de la Rahova.

E fals în declaraţii, nu ştiu cine anume de la Rahova a declarat asta, dar colegii mei de cameră sunt cei care m-au bandajat. Ăsta a fost unul din motivele pentru care am spus că rana a fost pe spate şi nu mă puteam bandaja singur”, a susţinut Liviu Dragnea, în faţa instanţei, potrivit sursei citate.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat. Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa.

Citeşte şi: Motivarea respingerii cererii de liberare condiţionată a lui Liviu Dragnea: a participat la mai puţin de 75% dintre programele educaţionale la care s-a înscris


loading...
Partenerii noștri