Liviu Dragnea: Marţi voi fi la Buzău cu ministrul Duşa, să văd cum acţionează utilajele de deszăpezire

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că marţi se va afla la Buzău alături de ministrul Apărării Mircea Duşa pentru a vedea cum acţionează autorităţile locale, transmite Agerpres.

27 ian. 2014, 21:59
Liviu Dragnea: Marţi voi fi la Buzău cu ministrul Duşa, să văd cum acţionează utilajele de deszăpezire

‘Mâine voi fi prezent la Buzău împreună cu ministrul Apărării Mircea Duşa, pentru avea o discuţie la faţa locului despre modul în care acţionaţi şi despre mijloacele necesare pe care noi vi le-am pus la dispoziţie’, i-a anunţat Dragnea pe responsabilii de la Buzău, în cadrul Comandamentului de iarnă pe care l-a prezidat luni seară la Palatul Victoria.

Prefectul de Buzău a anunţat că luni seara în judeţ mai erau afectate sau izolate 58 de localităţi din totalul de 87, trei localităţi sunt fără curent electric şi se acţionează pentru deblocarea a 23 de drumuri judeţene.

Potrivit prefectului, în judeţul Buzău urgenţele medicale sunt asigurate cu ajutorul structurilor ISU şi MApN, iar toate persoanele care urmează a fi dializate în cursul acestei săptămâni sunt deja aduse în municipiu.

În ceea ce priveşte judeţul Brăila, prefectul a anunţat că la nivelul judeţului se înregistrau patru unităţi administrativ-teritoriale afectate, 14 localităţi aparţinătoare, şi 20 de localităţi izolate, totalizând 3.708 locuinţe.

‘Drumurile naţionale am sperat să le deblocăm, dar nu am reuşit. S-a muncit foarte mult, dar viscolul face munca noastră inutilă. A rămas în continuare Brăila-Grădiştea închis, DN23 Brăila spre Vrancea se circulă doar pe un fir. Bărăganul, Ţăndărei, DN21 este închis. Avem 13 DJ-uri blocate, cu circulaţie restricţionată sunt două, iar drumuri comunale avem opt blocate. Se acţionează cu un efectiv de 763 de mijloace, 213 de la MAI, 550 alte forţe ‘, a precizat prefectul judeţului Brăila.