Avocatul lui Dragnea susține că politicianul a fost un „deținut model”: „A participat la activitate religioasă şi s-a redactat o revistă la insistenţele dânsului”

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiționat azi din închisoare, în urma solicitărilor trimise de politician Tribunalului Giurgiu.

15 iul. 2021, 11:04
Avocatul lui Dragnea susține că politicianul a fost un „deținut model”: „A participat la activitate religioasă şi s-a redactat o revistă la insistenţele dânsului”

Liviu Dragnea

ar putea ieși azi din închisoare, după ce a trimis o solicitare de eliberare condiționată Tribunalului Giurgiu. Potrivit avocatei Flavia Teodosiu, care se ocupă de procesul fostului lider PSD, Dragnea și-a câștigat dreptul la eliberare condiționată datorită activităților în care s-a implicat cât timp a fost încarcerat. După împlinirea fracției de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să înduplece judecătorii să-i acorde eliberarea condiționată.

„Sentinţa fondului e nelegală şi mă refer la aspectele dreptului european. Aţi pus în discuţie aspectul împlinirii termenului, 27.06, termen la care ar fi avut dreptul la o nouă cerere, dacă azi nu ne-am fi aflat aici.  Acea fracţie de două treimi e de mult împlinită, la sfârşitul lunii februarie. Zilele nemuncite i-au fost recunoscute ca zile muncite.

Şi Parchetul a făcut o referire a comitetului (…) cu privire la eliberarea deţinutilor. Un om are vocaţia de a cere eliberarea condiţionată, dar când sunt îndeplinite condiţiile de lege afirm că are dreptul să fie eliberat condiţionat.” , a declarat avocatul Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea. „A primit 8 recompense în închisoare”

Flavia Teodosiu a mai adăugat la inițial instanța nu a ținut cont de faptul că Dragnea a avut o conduită bună în închisoare și a primit 8 recompense. Avocatul a mai adăugta că fostul lider PSD a avut activitate religioasă și a redactat o revistă.
„A  îndeplinit condiţiile şi a fost apreciat în penitenciar, dar instanţa nu s-a raportat la niciun element. Nu s-a ţinut cont că a avut o conduită bună, a avut activitate, atitudine decentă, opt recompense şi încă 20 până în ziua de azi, câştigând 122 de zile”, a mai precizat apărătoarea fostului şef PSD. Această sancţiune nu putea fi ridicată mai devreme, că aşa dispune legea. I-a fost ridicată atunci cand se putea.

A participat la activitate religioasă şi s-a redactat o revistă la insistenţele dânsului. Şi din nou a obţinut recompense.” , a mai adăugat Flavia Teodosiu, potrivit Antena3.