Liviu Dragnea: „Nicuşor Dan a încălcat flagrant legea. Sunt curios dacă cineva îi dă peste bot, penal”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la România TV, că Nicuşor Dan, candidat din partea USB la Primăria Capitalei, a încălcat legea electorală, după ce sâmbătă a postat, pe Facebook, materiale electorale. "Sunt curios dacă cineva îi dă peste bot. Penal, vreau sa spun", a spus Dragnea.

06 iun. 2016, 20:28
Liviu Dragnea: „Nicuşor Dan a încălcat flagrant legea. Sunt curios dacă cineva îi dă peste bot, penal”

Liviu Dragnea a lansat un atac dur la adresa lui Nicusor Dan (USB), care a iesit pe locul doi la alegerile pentru Primaria Capitalei, dupa Gabriela Firea (PSD).

A incalcat legea! Asta inseamna ca voturile obtinute de USB, inclusiv de dumnealui, reprezinta foloase necuvenite, nepatrimoniale. Sunt foarte curios daca vreun procuror se autosesizeaza. Pentru ca au fost multe comentarii pe procesul meu, ca am indemnat lumea sa vina la vot si de-asta au fost foloase necuvenite. Acest om care vorbeste de anticoruptie, de cinste si de respectarea legii a incalcat flagrant legea. Adica e infractiune. Sunt curios sa vedem daca cineva ii da peste bot. Penal, vreau sa spun„, a spus Liviu Dragnea, la România TV.

Liderul PSD a mai spus că Nicuşor Dan este „ipocrit” şi „mincinos”, iar discursul lui a început să-l enerveze foarte tare.

„Acest domn are o problema cu clasa politica. Astfel de discursuri le vad de multi ani de zile din partea multor ipocriti si mincinosi. Daca spune acest domn ca romanii s-au saturat de clasa politica, atunci cum am castigat noi aceste alegeri? Cum o sa avem un numar impresionant de primari? Adica romanii din Bucuersti si din tara au fost orbi?

Milioane de romani s-au saturat de acest tip de discurs ipocrit si care pe mine a inceput sa ma enerveze foarte tare. Daca acest domn si toti colegii lui pot arata ca in aceasta tara au pus vreo caramida undeva, au construit ceva, au facut vreun bine pentru vreun roman, sa prezinte”, a precizat Dragnea.

Biroul Electoral al Municipiului București a admis, sâmbătă, o plângere a Alianței electorale PSD+UNPR, obligând candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, să retragă o serie de materiale electorale cu caracter „defăimător” de pe site-urile de socializare.

Alianța PSD+UNPR a reclamat încălcarea prevederilor art. 65 alin. 5 din legea 115/2015, arătând că sâmbătă, pe pagina de Facebook a candidatului Nicușor Dan a fost promovat un mesaj electoral împotriva candidatului PSD+UNPR după închiderea campaniei electorale, conținând „mesaje denigratoare, defăimătoare și informații false”.

Potrivit BEM, în susținerea plângerii, Alianța PSD+UNPR a trimis o imagine a postării utilizată în materialul electoral, care conține îndemnul „să ieșim la vot pentru a scăpa Bucureștiul de corupție” și „să nu ne alegem cu Oprescu 2”.

BEM a apreciat, cu unanimitate de voturi, ca întemeiată plângerea Alianței PSD+UNPR, considerând textele reclamate având caracter „defăimător”.

CITEŞTE ŞI: Liviu Dragnea, ironic la adresa lui Klaus Iohannis: „În cabina de vot a încercat să-l schimbe pe Predoiu cu Buşoi”