Liviu Dragnea: Nu cred că este o idee bună o ordonanţă pe tema pragului pentru abuzul în serviciu

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu este o idee bună promovarea unei ordonanțe de guvern cu privire la pragul pentru abuz în serviciu.

09 iun. 2017, 10:56
Liviu Dragnea: Nu cred că este o idee bună o ordonanţă pe tema pragului pentru abuzul în serviciu

„Nu cred că este o idee bună. O ordonanță nu cred că este o idee bună, pentru că ar trebui făcută o dezbatere mult mai serioasă despre cât de mare să fie acest prag, care, în mod exagerat, după părerea mea, a devenit cuiul lui Pepelea în România acum câteva luni de zile”, a explicat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, după ce se inițiază un proiect pe această temă, se va lua o decizie dacă este necesară o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a îl discuta.

„Întâi să vedem proiectul și când o să îl vedem, atunci o să luăm și o decizie, să vedem dacă este atât de important ca să convocăm o sesiune extraordinară. Trebuie făcută o analiză serioasă (cu privire la nivelul acestui prag — n.r.), trebuie văzut ce se întâmplă în alte țări, dacă există această infracțiune și dacă există prag și dacă există cum s-a calculat, dacă nu există trebuie să se uite în practica judiciară românească, în alte prevederi legale. S-a făcut atunci o analiză (când a fost elaborată ordonanța 13 — n.r.), dar acum este un nou ministru și eu nu vreau să cer noului ministru să ia de-a gata analiza precedentă. Poate nu ajunge la aceeași concluzie”, a afirmat președintele PSD, conform Agerpres.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu a cerut ministrului Justiţiei transpunerea rapidă a deciziei CCR privind pragul în cazul abuzului în serviciu