Liviu Dragnea: Primarii şi preşedinţii de CJ nu vor avea salariile suficient de mari

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, la reuniunea UNCJR, că primarii şi preşedinţii de CJ nu vor avea salariile suficient de mari, el subliniind faptul că aleşii locali în cauză răspund pentru orice funcţionar public, dar nu beneficiază de toate drepturile de care beneficiază un funcţionar.

23 mai 2017, 10:29
Liviu Dragnea: Primarii şi preşedinţii de CJ nu vor avea salariile suficient de mari

„În Legea salarizării, autorităţile locale vor avea salarii mai mari. Eu, personal, am fost întrebat de mai multe ori: Cum comentaţi că primarii o să aibă salarii mai mari?. Comentez invers: că nu o să le aibă suficient de mari primarii şi preşedinţii de CJ”, a spus Dragnea.

El a făcut o comparaţie cu talerele unei balanţe. „În cele două talere, în care se pune pe un taler responsabilitatea autorităţilor locale şi pe celălalt taler – salarizarea, este profund debalansat în defavoarea salarizării”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că un primar trebuie să semneze fiecare filă din orice dosar de finanţare pe fonduri europene, ceea ce înseamnă răspundere asumată pentru orice face fieacre funcţionar, dar neavând dreptul de a beneficia de acel bonus de care beneficiază cei care lucrează cu fonduri europene.

„Primarii şi preşedinţii (de CJ, n.r) sunt buni doar să răspundă pentru tot, au o grămadă de constrângeri, nici măcar nu beneficiază de toate drepturile de care beneficiază un funcionar public. În schimb, când trebuie să fie cercetaţi, sunt asimilaţi funcţionarului public. Când trebuie să beneficieze de anumite drepturi, sunt demnitari şi atunci trebuie să aibă doar indemnizaţie şi foarte multe constrângeri”, a mai spus Dragnea.