Liviu Dragnea: PSD şi ALDE merg împreună miercuri la Cotroceni. Klaus Iohannis a acceptat formula propusă

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că delegaţia PSD va merge împreună cu ALDE la consultările de la Cotroceni.

20 dec. 2016, 10:44
Liviu Dragnea: PSD şi ALDE merg împreună miercuri la Cotroceni. Klaus Iohannis a acceptat formula propusă

UPDATE. Klaus Iohannis a acceptat ca PSD să vină la consultări împreună cu ALDE.

Delegaţia PSD-ALDE va merge miercuri, la ora 11.00, la consultările de la Palatul Cotroceni. Iniţial, şeful statului invitase PSD miercuri, iar ALDE joi.

Şi Administraţia prezidenţială a confirmat că reprezentanţii celor două partide vor fi primiţi împreună.

”Domnul preşedinte a primit scrisoarea trimisă de PSD şi ALDE şi a fost de acord să îi primească la consultări împreună, mâine, de la ora 11”, a precizat Mădălina Dobrovolschi.

„PSD şi ALDE merg împreună la consultări miercuri la ora 11 la Cotroceni. Sper ca preşedintele Iohannis să înţeleagă demersul nostru. Avem deja o coaliţie constituită. Încă nu am primit răspuns la scrisoarea noastră”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că urmează să semneze un protocol de colaborare şi cu UDMR. Liviu Dragnea a precizat că numele viitorului premier va fi propus de PSD şi va fi un membru al partidului.

Citeşte şi: Surse: Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, opţiunea PSD pentru funcţia de premier

Practic, Dragnea a infirmat cele mai recente nume apărute în presă ca fiind viitori premieri.

În privinţa aleşilor locali care au candidat la parlamentare Liviu Dragnea a declarat că aceştia vor rămâne în Parlament. „Ei nu au candidat ca sa tragă lista”.

Preşedintele PSD speră ca noul Guvern să fie votat saptamana viitoare, iar între 12 si 15 ianuarie bugetul sa fie aprobat in Parlament.

Citeşte şi: Lia Vasilescu, primarul Craiovei: Am preluat mandatul de deputat, dar nu am decis dacă renunţ la primărie

„Pe noi ne interesează să aprobăm bugetul foarte repede. Dacă președintele va accepta propunerea noastră și va desemna premierul rapid, putem vota Guvernul săptămâna viitoare în așa fel încât cel mai târziu între 12 și 15 ianuarie bugetul să fie aprobat în Parlament. Este extrem de important pentru toată țara, pentru programul nostru și pentru administrația locală ca bugetul să fie aprobat până în jurul datei de 15 ianuarie. Pentru asta trebuie să instalăm Guvernul săptămâna viitoare”, a afirmat Liviu Dragnea, la Parlament.