Liviu Dragnea răbufneşte după anunţul lui Iohannis: „Decizia a fost ca eu să fiu anihilat”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a răbufnit după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va trimite Codul Penal la Curtea Constituţională a României.

04 iul. 2018, 13:08
Liviu Dragnea răbufneşte după anunţul lui Iohannis: „Decizia a fost ca eu să fiu anihilat”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a răbufnit după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va trimite Codul Penal la Cutea Constituţională a României.

„Este un cod penal dedicat justiţiabililor din România şi vreau să vă spun cu tot respectul că de un an de zile m-am săturat de aceste petarde aruncate de unii şi de altii în ceea ce priveşte persoana mea. Decizia a fost ca eu să fiu anihilat, acum că e vorba de abuz în serviciu, mâine pot să îmi facă 2.000 de dosare. Când şi-au pus o ţintă, nu există destinul. Joacă pierderea unei puteri oculte, dar nu putem lăsa mii de oameni din România, oameni nevinovaţi să tremure până ajung în faţa instanţei, până află sentinţa şi să nu se ştie dacă rămân în libertate. Aşa ceva nu poate fi acceptabil”, a declarat Dragnea.

Modificările la Codul penal au fost adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, cu 167 de voturi „pentru”, în condiţiile în care erau necesare 165. Legea va fi supusă controlului de constituţionalitate şi apoi va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Nouă deputaţi ai minorităţilor naţionale au votat, miercuri, pentru adoptarea Codului penal, care a trecut cu două voturi în plus faţă de minimum necesar de plenul Camerei, forul decizional.