Liviu Dragnea, reacţie după DEMISIA lui Gabriel Oprea: „O să discut cu Onţanu despre protocolul PSD-UNPR”

Preşedintele PSD Liviu Dagnea a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu a ştiut nimic despre demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea UNPR şi că a aflat joi despre acest lucru. Mai mult, Dragnea a precizat că se va întâlni cu Neculai Onţanu, care va asigura interimatul la UNPR, cu care va vorbi despre protocolul semnat despre între PSD şi UNPR.

03 mart. 2016, 14:47
Liviu Dragnea, reacţie după DEMISIA lui Gabriel Oprea: „O să discut cu Onţanu despre protocolul PSD-UNPR”

UNPR nu intră într-o nouă etapă. Este vorba de relații pe care le avem de foarte mult timp. O să-l caut pe dl Onțanu, am înțeles că statutar a rămas la conducerea UNPR, președinte interimar. O să-l caut și o să avem o discuție. Este firesc, avem o relație bună între cele două partide. Sper ca în perioada imediat următoare să avem o discuție, să vedem cum putem gestiona colaborarea în viitor, atât parlamentară, cât și la nivel local. (…) Nu am discutat cu Gabriel Oprea despre plecare. În ultimele zile nu am avut discuții, nu am avut întâlniri, am aflat astăzi (n.r. – joi)”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat despre protocolul semnat de PSD și UNPR, liderul social-democraților a afirmat că documentul rămâne în vigoare.

Protocolul este semnat între două partide. Dacă două partide semnează, prin preşedinţii lor, acel document rămâne în vigoare. O să discut cu Neculai Onţanu şi despre protocol. Probabil că Călin Popescu Tăriceanu va discuta cu Onţanu. Este posibil să existe o discuţie în trei.

Vreau să văd de la Onţanu care este viziunea lui şi cum vede să gestioneze partidul. Demisia lui Gabriel Oprea nu este neimportantă în UNPR. Contează reacţia fiecărui membru„, a mai declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă demisia lui Gabriel Oprea va influenţa rezultatele la alegerile locale şi parlamentare, Dragnea a precizat: „Nu ştiu dacă UNPR avea şanse mai mari sau mai mici cu Gabriel Oprea preşedinte şi acum sunt mai mici. Depinde de modul în care va reacţiona partidul, cum va gestiona Neculai Onţanu partidul, cum se vor înţelege în interior. Evit să îmi dau cu părerea despre evoluţia UNPR, depinde de ei„.

Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a demisionat joi din funcție. „În acești aproape șase ani de activitate politică, UNPR a fost adesea pus la încercare și de fiecare dată am depășit împreună obstacolele ce ne-au ieșit în cale. Cu toții am ales drumul corect pentru partid și cu toții am dat dovadă de tărie de caracter atunci când a fost nevoie. Astăzi, UNPR este în fața unui moment pe cât de dificil, pe atât de important pentru viitorul său. Prin urmare, în calitate de fondator, de președinte și mai ales în calitate de membru al acestei echipe am ales să fac tot ceea ce ține de mine pentru ca partidul să treacă și peste acest obstacol”, a precizat Oprea în scrisoarea transmisă membrilor UNPR, adăugând că interimatul funcției va fi asigurat de Neculai Onțanu.

El spune că are obligația de a nu permite ca discuțiile ce îl vizează să afecteze imaginea formațiunii politice pe care a fondat-o, precizând că rămâne „un simplu membru de partid”.

„Nu este o decizie ușoară, dar este unul din lucrurile pe care le mai pot face pentru a da partidului și întregii echipe o șansă în plus în acest an electoral. Am fondat UNPR și am contribuit din plin la rezultatele de până acum, dar știu bine că nu aș fi reușit fără ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră. Tocmai din acest motiv consider că am obligația umană și colegială de a nu permite ca discuțiile ce vizează persoana mea să afecteze imaginea partidului. Mi-am făcut datoria față de UNPR, față de echipă și îmi fac în continuare datoria, inclusiv prin înaintarea demisiei din funcția de președinte. Rămân un simplu membru de partid, un coleg pe care vă puteți baza și un om care își respectă cuvântul dat”, afirmă Gabriel Oprea.