Liviu Dragnea: Salut faptul că Parteneriatul strategic dintre România şi SUA se întăreşte

Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a salutat, sâmbătă, faptul că Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii se întărește.

10 iun. 2017, 11:01
Liviu Dragnea: Salut faptul că Parteneriatul strategic dintre România şi SUA se întăreşte

„Salut faptul că Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii se întărește! Iată cum consensul național privind alocarea celor 2% din PIB pentru Apărare a dus la rezultate concrete. Sper ca Parteneriatul strategic cu SUA să aibă efecte și în plan economic”, a scris Dragnea, pe Facebook.

Vezi si: Donald Trump, reacţie pe Facebook după întâlnirea cu Klaus Iohannis. Preşedintele SUA a postat o fotografie

Președintele Klaus Iohannis a fost primit vineri la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump. După convorbiri tete-a-tete, cei doi oficiali au susținut o conferință de presă comună.

Președintele american, Donald Trump, a apreciat în debutul discuțiilor cu Klaus Iohannis relația dintre SUA și România, catalogând drept „măreț” Parteneriatul dintre cele două țări.

Parteneriatul strategic dintre România și SUA trebuie să devină mai puternic, să definească relațiile bilaterale dintre cele două țări, a declarat, la rândul său, președintele Klaus Iohannis, la conferința de presă comună cu omologul său american.

Totodată, Iohannis a subliniat că țara noastră se bazează pe Parteneriatul cu SUA în ceea ce privește Flancul estic.

Președintele Statelor Unite a afirmat explicit angajamentul SUA față de Articolul 5 al Tratatului Nord Atlantic, prin care toate statele membre sunt solidare cu oricare membru atacat.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis la Casa Albă: Toată lumea e îngrijorată de acţiunile Rusiei; e nevoie de un dialog pentru descurajarea acesteia

Donald Trump a exprimat angajamentul clar al Statelor Unite pentru respectarea Articolului 5 al NATO

Donald Trump sprijină „puternic” lupta anticorupţie şi apreciază „treaba extraordinară” făcută de Iohannis în România