Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire pe tema Fondului Suveran de Investiţii

Liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Calin Popescu Tăriceanu discută acum în cadrul unei şedinţe a coaliţiei, transmite România TV.

20 feb. 2019, 14:37
Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire pe tema Fondului Suveran de Investiţii

Cei doi discută despre hotărâre a Guvernului privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii. La sfârşitul anului trecut Fondul era adoptat prin OUG, iar Tăriceanu considera că va fi un instrument puternic pentru dezvoltarea economică şi promovarea capitalului românesc.

„Acest lucru era discutat de două săptămâni în coaliţie. Am căzut de acord, împreună cu colegii din PSD, asupra formei finale. Noi am lucrat pe un proiect. Ştiu că săptămâna trecută proiectul de ordonanţă nu a putut fi adoptat pentru că nu apucaseră să facă încă modificările necesare şi a fost amânat pe săptămâna aceasta. Deci este concordant cu ceea ce am convenit. Nu mă surprinde. Este ceea ce trebuia făcut. În felul acesta punem pe picioare un instrument puternic – Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Am convingerea că va fi un instrument puternic pentru dezvoltarea economică şi pentru promovarea capitalului românesc”, afirma Tăriceanu, la Parlament.