Liviu Dragnea: Sunt un suporter al suspendării lui Băsescu. Dar trebuie o abordare raţională şi pragmatică

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni seară, la TVR 1, că este 'un suporter prin definiţie' al suspendării lui Traian Băsescu, însă problema trebuie abordată 'raţional' pentru ca nu cumva demersul să îl ajute pe actualul şef al statului, transmite Agerpres.

08 sept. 2014, 20:13
Liviu Dragnea: Sunt un suporter al suspendării lui Băsescu. Dar trebuie o abordare raţională şi pragmatică

‘Eu sunt un suporter al suspendării lui Traian Băsescu prin definiţie. (…) Primul răspuns la întrebarea dvs, un răspuns emoţional, ar fi instantaneu ‘da’, numai că trebuie să avem o abordare raţională şi pragmatică. (…) Trebuie să vedem dacă o nouă procedură de suspendare este utilă în primul rând poporului român. (…) Eu nu ştiu dacă acest demers e benefic românilor, nu ştiu dacă e interesant sau benefic ca Traian Băsescu să redevină actor cu mâinile libere în campania electorală’, a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, este nevoie de o abordare raţională pentru că nu este imposibil ca, în urma acestui demers, Victor Ponta să fie ales preşedinte, dar să stea ‘pe tuşă’.

‘Trebuie să ne gândim cu toţii la o variantă care nu este imposibilă. S-ar putea Curtea Constituţională, aşa cum s-a mai întâmplat, la o solicitare a lui Traian Băsescu, dacă referendumul nu va trece, pentru că este foarte greu să treacă cu actuala legislaţie, adică să fie prezenţi zece milioane şi ceva de români la vot (…) să ne trezim după ce pică şi referendumul ăsta, indiferent când va fi, pe 2, pe 16, să facă Traian Băsescu o cerere la Curte să spună ‘eu am fost suspendat vrei trei luni de zile prin 2012, încă o lună acum’ şi să ne trezim că împărţim mărţişoare prin ţară cu Băsescu la Cotroceni, cu Ponta ales preşedinte şi care o să stea pe tuşă, ceea ce este foarte posibil’, a spus Dragnea.

Întrebat dacă are PSD de câştigat din noul demers de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, acesta a punctat că nu vede ‘niciun câştig politic’.