Dragnea: Tăriceanu va sesiza Curtea Constituţională în dosarul Belina. Tăriceanu: Nu am luat o astfel de hotărâre UPDATE

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, intenționează să facă sesizarea ce urmează să fie transmisă Curţii Constituţionale pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. El a fost contrazis de preşedintele Senatului, care a spus că încă nu a luat o astfel de decizie.

09 oct. 2017, 09:31
Dragnea: Tăriceanu va sesiza Curtea Constituţională în dosarul Belina. Tăriceanu: Nu am luat o astfel de hotărâre UPDATE

UPDATE Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a contrazis luni pe omologul său de la Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea, spunând că nu a luat nicio decizie în privinţa sesizării Curţii Constituţionale (CCR) pe dosarul Belina, aşa cum anunţase anterior liderul PSD.

„Nu am luat o astfel de hotărâre, dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, ceea ce ştiu că s-a făcut şi la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă a luat decizia să sesizeze Curtea Constituţională cu un conflict între Guvern şi DNA, potrivit News.ro.

Preşedintele Senatului a dat, în schimb, exemplul sesizării pe care a formulat-o pe OUG 13.

„La fel, aceste chestiuni cred că ne privesc pe toţi cei care suntem cu funcţii de responsabilitate la nivelul Parlamentului pentru a decela mai bine care sunt responsabilităţile noastre, adică şi ale Parlamentului şi ale Guvernului, cât şi ale Ministerului public”, a adăugat acesta.

Tăriceanu a mai spus că, după ce vor veni concluziile analizei făcute de specialiştii în drept constituţional ai Senatului, situaţia va fi discutată în Coaliţie şi abia apoi luată o decizie.

Cu doar o oră mai devreme, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, după o întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că acesta din urmă va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un posbil coflict juridic între Guvern şi DNA apărut în urma declanşării de către procurorii anticorupţie a anchetei privind emiterea hotărârii de Guvern prin care Lacul Belina şi Braţul Pavel au fost trecute din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a Consiliului Judeţean Teleorman. 

„Cred că sesizarea o va face domnul președinte Tăriceanu. Nu știu ce va face Guvernul, pot fi mai multe. Știu că domnul Tăriceanu mi-a zis că intenționează să facă această sesizare”, a anunțat Liviu Dragnea, la Parlament, după o întâlnire cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Inițial, ministrul Tudorel Toader anunța că Ministerul Justiției va redacta această sesizare.

Liviu dragnea declararse că, atunci când ministrul Justiţiei va veni cu proiectul de sesizare, Guvernul va sesiza CCR în legătură cu anchetarea de către DNA a adoptării unor HG, liderul PSD adăugând: ”dacă ministrul vine într-adevăr”.