Liviu Dragnea: UNPR nu poate, dar ALDE are şanse să ajungă pe locul al doilea pe scena politică

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că formaţiunea politică condusă de Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin - ALDE - are şanse să ajungă pe locul al doilea pe eşichierul politic.

10 feb. 2016, 11:56
Liviu Dragnea: UNPR nu poate, dar ALDE are şanse să ajungă pe locul al doilea pe scena politică

„Eu cred că ALDE are şanse să devină partidul pe locul II. Cel puţin anul ăsta. UNPR nu cred că poate, cel puţin acum, să vizeze locul II”, a declarat Dragnea, miercuri, la Palatul Parlamentului, după semnarea protocolului de colaborare în alegeri PSD-ALDE.

Liderul social-democraţilor a explicat că şansele pe care le dă ALDE ţin de modul în care evoluează PNL pe scena politică.

„Aşa cum evoluează noul PNL, sunt toate şansele ca adevăraţii liberali să ajungă pe locul II pe scena politică, în timp rezonabil. Sunt din ce în ce mai mulţi liberali care nu înţeleg cum PNL a ajuns să fie condus de Blaga şi de Boc (…) şi au înţeles că PNL este folosit ca o mască pentru fostul PDL, numai că aceste măşti se topesc foarte repede fiindcă românii nu pot uita ce au păţit din cauza guvernării Băsescu-Boc”, a susţinut Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au semnat protocolul de colaborare PSD – ALDE

În opinia sa, spre ALDE se vor îndrepta din ce în ce mai mulţi liberali.

„Din punctul nostru de vedere şi nu numai al nostru, liberalii, cei care au convingeri liberale în România, se vor îndrepta din ce în ce mai mult către acest partid (ALDE — n.r.) care se conduce după adevăratele principii liberale”, a conchis Dragnea.

Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantinau semnat, miercuri, un protocol de colaborare în alegeri între PSD şi ALDE. Protocolul lasă la nivelul organizaţiilor locale decizia de a încheia alianţe pentru alegerile locale 2016, urmând să stabilească ulterior o eventuală colaborare şi pentru alegerile parlamentare 2016.