Liviu Dragnea vrea eliberarea condiţionată înainte de Paşte. Fostul preşedinte PSD a depus solicitarea la judecătorie!

Liviu Dragnea, care a fost condamnat definitiv pe 27 mai 2019 la trei ani jumătate de închisoare cu executare, are dreptul legal să ceară eliberarea condiționat.

15 apr. 2021, 19:39
Liviu Dragnea vrea eliberarea condiţionată înainte de Paşte. Fostul preşedinte PSD a depus solicitarea la judecătorie!

Liviu Dragnea vrea eliberearea condiţionată înainte de Paşte. Potrivit documentelor depuse la Judecătoria Sectorului 5 din București, fostul lider social-democrat a depus cererea de liberare condiționată, iar aceasta va fi analizată pe data de 27 aprilie. Decizia nu va fi una definitivă și va putea fi contestată.

Liviu Dragnea vrea eliberarea condiţionată înainte de Paşte. Fostul preşedinte PSD a depus solicitarea la judecătorie!

Rămâne de văzut dacă va reveni şi în politică. Iniţiativa Fără penali în funcţii publice, care momentan e departe de aplicare, vrea să interzică persoanelor condamnate definitiv la închisoare să mai candideze la funcţii publice: de la primar la parlamentar şi până la funcţia de preşedinte al ţării.

În cazul pedepselor mai mici de zece ani, liberarea condiţionată poate fi dispusă dacă deţinutul a executat cel puţin 2/3 din pedeapsă. Zilele de muncă sunt considerate zile executate câştigate în urma muncii prestate şi se scad din durata pedepsei Liviu Dragnea a fost sancţionat după ce a vorbit, pe Skype, cu fosta lui consilieră, în iunie 2020. După ce a fost încarcerat, Liviu Dragnea a iniţiat mai multe demersuri în instanţe, pentru a obţine eliberarea. Într-un alt dosar, Tel Drum, fostul lider PSD e acuzat de fraudă cu fonduri europene şi guvernamentale.

Decizia a fost data de un complet format din 5 judecatori. Patru au fost pentru condamnare -Rodica Aida Popa, fost vicepresedinte al Inaltei Curti, Lucia Tatiana Rog, Luciana Mera si Simona Encean, iar cel de-al cincilea judecator- Alexandra Iuliana Rus, a fost pentru rejudecarea intregului dosar.

Dragnea a fost acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii Directiei de Protectie a Copilului Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

„Timp de 8 ani si jumatate si 4 ani si jumatate, nimeni nu a vazut ca cele doua secretare lipseau de la munca? In conditiile in care daca alti functionari lipseau 10 minute erau sanctionati!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu a explicat de ce nu l-ar mai primi pe Liviu Dragnea în PSD după ieșirea din închisoare