Liviu Leța, cântărețul-bucătar care a îmbinat lăutăreasca cu jazzul pe scena de la „Românii au talent”: „Nu am luat lecții de canto, am învățat singur”

Liviu Leța a dat dovadă de o imaginație bogată pe scena de la „Românii au talent”, acolo unde a reușit să îmbine cu succes muzica lăutărească cu jazzul.

19 apr. 2024, 22:23
Liviu Leța, cântărețul-bucătar care a îmbinat lăutăreasca cu jazzul pe scena de la „Românii au talent”: „Nu am luat lecții de canto, am învățat singur”
Liviu Leța a primit patru de „DA” la „Românii au talent”

Liviu Leța are 53 de ani, este din Fetești, județul Ialomița, și lucrează ca ajutor de bucătar. Nu a luat niciodată lecții de canto, dar a făcut spectacol pe scena de la „Românii au talent”. Acesta a ânvîțat să cânte datorită evenimentelor la care participă din princina meseriei sale.

„Lucrez în bucătărie cu tocat de zarzavat, gătit, cu tot ce se poate ajuta un bucătar. Această pasiune am moștenit-o de la mama mea, care a lucrat zeci de ani ca șef-bucătar. Toată copilăria mi-am petrecut-o în bucătărie ajutând-o. Nu m-am gândit niciodată că voi lucra ca ajutor de bucătar.

Mergând mereu cu mama mea, vedeam tot felul de formații și evenimente la restaurante și așa mi-am format pasiunea pentru cântat. Nu am luat lecții de canto, am învățat singur și este prima dată când cânt pe o scenă atât de mare”, a spus concurentul, înainte de a urca pe scenă.

Citește și: Românii au Talent 19 aprilie 2024. Alexia a dublat magistral girafa Melman din Madagascar, Radu a bătut tobele cu ritm de finală la 7 ani, iar City Dance a impresionat juriul VIDEO

Aflat în fața juriului de la „Românii au talent”, acesta a fost întrebat dacă a mai cântat înainte.

„Am mai cântat alături de o formație din Fetești la diverse evenimente”, a răspuns Liviu Leța.

Ajutorul de bucătar cu talent muzical a folosit o piesă pe care o auzise pe un vas de croazieră în timp ce lucra, iar atunci a știut că aceea este melodia cu care va participa la show-ul de talente. Îmbinarea jazz-ului cu lăutărească i-a luat prin surprindere pe jurați.

Citește și: Cine este Nicole Bucevschi, fetița de 11 ani, care a rupt scena la „Românii au talent”! Jurații au fost fascinați de reinterpretarea dansului din „Wednesday”

„Ce e cu negativul acesta?”, a întrebat Mihai Bobonete.

„Deci eu am lucrat pe un vas de croazieră anul trecut și într-o pauză am auzit melodia făcută de Damian Drăghici și Mărgineanu, și am zis „cu asta particip la Românii au Talent”, și este negativul original”, a răspuns concurentul.

Liviu a trecut mai departe cu 4 de „DA”.