Liviu Luca, trimis în judecată de DIICOT

Publicat: Miercuri, 15 Iunie 2016 14:38 // Actualizat: Miercuri, 15 Iunie 2016 14:39 // Sursa: romaniatv.net

Sindicalistul Liviu Luca a fost trimis, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT Ploiești alături de alți șapte inculpați, într-un dosar care vizează mai multe infracțiuni, între care constituire de grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

Potrivit comunicatului DIICOT, "în perioada anilor 2005 - 2009 inculpatul Luca Liviu a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, grup la care au aderat inculpaţii ANAGNASTOPOL ZIZI, director economic în cadrul SC PSV COMPANY SA., MIHAI SORIN, director general, ŞUPEALĂ GHEORGHE, director general, STAN GHEORGHE, director economic în cadrul SC EDILCONST SA şi FLOREA RADU, director general, ce a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), pentru ca acestea să fie folosite pentru construirea „Ansamblului de locuinţe şi anexe gospodăreşti" situat în Păuleşti, jud. Prahova. S-a reţinut că inculpatul LUCA LIVIU a putut desfăşura activitatea infracţională datorită faptului că acesta controla atât Asociaţia Salariaţilor din cadrul SNP Petrom S.A., precum şi SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), fiind lider de sindicat (FSLI Petrom), Preşedinte al Comitetului Director al Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, respectiv reprezentant al acţionarului majoritar în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor al SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA). Cercetările efectuate în cauză au arătat că în perioada 17.07.2005 - 27.02.2009 reprezentanţii SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA), prin inculpaţii ANAGNASTOPOL ZIZI, MIHAI SORIN, ŞUPEALĂ GHEORGHE , au virat în mod nelegal, în interesul inculpatului LUCA LIVIU, către SC EDILCONST SA, suma de 14.649.762,73 lei, ce au cuprins lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA - Păuleşti".

Prin aceste activităţi frauduloase SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA), a fost prejudiciată cu suma de 14.649.762,73 lei. De asemenea, s-a reţinut că membrii grupului infracţional, prin actele ulterioare pe care le- au îndeplinit, au încercat să disimuleze faptul că inculpatul LUCA LIVIU este adevăratul beneficiar al construcţiei.

În sarcina inculpatului BĂICOIANU MIRCEA s-a reţinut că în perioada anilor 2007-2009, în calitate de director al Diviziei Construcţii din cadrul SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA) prin complicitate, a contribuit la delapidarea sumei de 7.489.143,88 lei din bugetul societăţii, în interesul inculpatului LUCA LIVIU, prin avizarea unui număr de 33 facturi fiscale şi ulterior achitarea contravalorii acestora către societatea care a executat lucrările de construcţii la „Ansamblul sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA - Păuleşti", al cărui adevărat beneficiar a fost inculpatul LUCA LIVIU.

În sarcina inculpatului SPRINŢARU NICOLAE s-a reţinut că în perioada 30.03.2007-30.06.2008, în calitatea de economist în cadrul SC PSV COMPANY SA (fostă PETROMSERVICE SA), având ca atribuţii controlul financiar preventiv, a avizat, în mod nelegal şi fără nici un document justificativ, un număr de 21 facturi fiscale în valoare de 4.187.340,78 lei, facturi fiscale emise de către societatea care a executat lucrările de construcţii la „Ansamblul sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA - Păuleşti", al cărui adevărat beneficiar a fost inculpatul LUCA LIVIU", se arată în comunicatul DIICOT.

Totodată au fost instituite măsuri asiguratorii. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Prahova.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Liviu Luca liviu luca trimis in judecata
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
15 iun 14:56
...dosar care vizează mai multe infracțiuni, între care constituire de grup infracțional organizat, delapidare și Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7556
RON
19 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H