Liviu Mihaiu a recunoscut că a fost în Noua Zeelandă pe banii Roşia Montană Gold Corporation

Liviu Mihaiu a recunoscut că a fost în excursia organizată în 2010 de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) la explotările de aur din Noua Zeelandă, după ce iniţial nu a dorit să răspundă la întrebarea pe această temă.

21 sept. 2013, 12:29
Liviu Mihaiu a recunoscut că a fost în Noua Zeelandă pe banii Roşia Montană Gold Corporation

Liviu Mihaiu a fost întrebat despre deplasarea în Noua Zeelandă în cadrul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia lansării unui proiect de ecologizare a Lacului Văcăreşti din Bucureşti, scrie evz.ro. Iniţial, în faţa camerelor de filmat, Mihaiu a refuzat să răspundă întrebării, dar, într-o discuţie privată, a recunoscut că a fost în Noua Zeelandă pe banii RMGC, ca să „vadă cum e”.

Am fost în excursie în Noua Zeelandă, pe banii Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), dar mă opun proiectului și particip la protestele împotriva exploatării”, a spus Liviu Mihaiu, mai scrie evz.ro, care a precizat că în calitate de director la Radio Guerilla a refuzat publicitatea de la RMGC, pentru că s-a convins că proiectul nu este bun.

Marius Vintilă, fost DJ al postului de radio condus de Mihaiu, a scris pe pagina sa de Facebook o altă versiunea a lucrurilor.

 ”Apropo, când îl mai vedeţi pe Mihaiu prin Piața Universităţii, rugaţi-l să vă povestească cum a fost în Noua Zeelandă. La portavoce. Ar fi amuzant. (…) A, iar acum înțeleg că s-a lansat zvonul că le-ar fi luat licența din cauză de Roșia Montană…mă scuzați, dar când eram acolo am strâns semnături pe post pentru Salvaţi Roşia timp de o saptămână … și nu mi-a spus nimeni nimic. În afară de Mihaiu, care mi a scris un e mail că s-a săturat de Roșia Montană și să încetez. Dar desigur el se întorsese din Noua Zeelanda de relativ curând, unde fusese cu RMGC ul și avea fusul moral dat peste cap. Pardon … Orar”, a spus vintilă.