Liviu Pleşoianu: De mâine conducerea PSD va avea zile negre cu mine. Cum să nu întrebi parlamentarii înainte să negociezi cu UDMR?

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a scris, marţi, pe Facebook, că este inadmisibil ca liderii partidului să negocieze chestiuni importante cu UDMR fără să ceară în prealabil opinia grupului parlamentar social-democrat. Pleşoianu susţine că va face ”zile negre” conducerii PSD, chiar dacă va vota pentru moţiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu.
Filip Stan
20 iun. 2017, 14:20
Liviu Pleşoianu: De mâine conducerea PSD va avea zile negre cu mine. Cum să nu întrebi parlamentarii înainte să negociezi cu UDMR?

„Votez mâine moţiunea numai pentru că eu am convingerea de nezdruncinat că Ponta şi Grindeanu sunt doar rotiţe ale Sistemului. Dar, începând de mâine şi cât voi mai fi în acest partid, conducerea actuală a PSD va avea zile negre cu mine! Cum să nu consulţi parlamentarii partidului înainte să te apuci să negociezi aşa ceva cu UDMR??? Este Inadmisibil! Punct. Nu mai merge aşa…”, a scris Liviu Pleşoianu.

Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, marţi dimineaţa, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie.

Deputaţii din cele trei comisii au aşteptat aproape o oră începerea şedinţei în care trebuia să dea raport propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale, care prevede scăderea pragului pentru folosirea limbilor minorităţilor în administraţie, arată News.ro.

„Cele trei solicitări din partea comisiilor au rămas fără obiect, nu au mai fost discutate în Biroul Permanent. Comisiile şi-au anulat solicitările de a lucra în paralel cu plenul”, a spus secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran, la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a amânat luni seara, după 40 de minute în care deputaţii au aşteptat să înceapă lucrările, pentru a da un raport propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, după discuţiile cu UDMR, că social-democraţii nu ”vând” Transilvania, iar în privinţa adoptării chiar astăzi în comisii a legii prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România, el a spus că sunt şi alte minorităţi, precum turcii şi tătarii, care au zile instituite prin lege. Liderul PSD a admis că se negociază cu UDMR proporţia de populaţie într-o comunitate de la care minorităţile pot folosi limba maternă în administraţie. Dragnea a spus că şi fără voturile parlamentarilor UDMR, social-democraţii au „o majoritate confortabilă” pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'