Cum a pierdut Liviu Vârciu 4 milioane de dolari: ”Am fost furați în mare stil. În viață mai și pierzi. Viața merge înainte”

Liviu Vârciu a povestit recent cum el și colegii lui din trupa L.A. au pierdut 4 milioane de dolari. L.A a fost una dintre trupele cele mai de succes din România, în urmă cu 20 de ani. Dar, pentru că toți componenții trupei erau foarte tineri, 18-19 ani, nu au pus mare preț pe banii obținuți.

27 iun. 2023, 15:21
Cum a pierdut Liviu Vârciu 4 milioane de dolari: ”Am fost furați în mare stil. În viață mai și pierzi. Viața merge înainte”

Liviu Vârciu a fost cel mai important dintre cei trei componenți ai trupei L.A., care a spart topurile muzicale din România anilor 2000. Liviu Vârciu,  Aurelian Ciocan și Adrian Zainea au fost cei trei componenți ai formației care a lansat hit după hit. Cel mai mare succes a fost reprezentat de melodia ”Ochii tăi”, care mai este fredonată și astăzi, la 20 de ani distanță. Succesul formației nu s-a cuantificat, însă, și în plan material, așa cum ar fi fost normal, ținând cont de impactul pe care l-a avut trupa.

Citește și  Oana Roman, atac devastator la adresa surorii sale, Catinca. Ori ştim unde e mama, ori nu ştim!”

”Noi nu am făcut niciodată bani pe drepturi de autor. Drepturile noastre sunt la niște oameni… Încă nu m-am pus eu un pic pe treabă, dar o să mă pun de luna viitoare. Noi nu prea am încasat din drepturi de autor, noi am încasat mult din concerte. Nu am încasat din vânzările albumelor, chiar dacă am fost cea mai bine vândută trupă din România. Am fost băieți săraci… Noi ne mulțumeam cu concertele. Noi am dat un album care a făcut în jur de 4 milioane de dolari în 2001 pe o ladă de Wembley și 5.000 de dolari să mergem într-o vacanță. Și cartea L.A. a făcut vreo 120 mii de euro, pe vremea aia un apartament era 10 mii. Noi am făcut-o cadou. Am zis doar să o scoată să fie color, le-am zis să ne facă CD-ul color și e gratis, nu e problemă”, a spus Liviu Vârciu pentru Unica.

Citește și  Probleme în paradis! Anca Serea, în culmea disperării din cauza plecărilor lui Adi Sînă de acasă: „Am obosit! Nu mai pot!”

Considerat acum unul dintre cei mai populari artiști din România, Liviu Vârciu  a admis faptul că, deși au neglijat chestiunea referitoare la drepturile de autor, de care nici nu știau, atunci, componenții formației L.A. nu au niciun fel de regret din punct de vedere profesional, din perioada în care trupa era numărul 1 în preferințele fanilor din România. Mai mult, el a ținut să puncteze faptul că nu uită de la ce nivel a plecat.

”Când ne-am apucat de muzică nu erau foarte multe trupe în România. Am avut un succes foarte mare, noi având vârsta de 18 – 19 ani, nu știam noi cu legile, cu drepturi de autor. Am aflat după că am fost furați la mare stil. Dar aia e, în viață mai și pierzi. Viața merge înainte… Dar, totuși, trebuie să fim atenți. Eu nu ştiam fraţilor nimic pe vremea aia. Părinţii noştri nu au avut posibilităţi, am fost săraci, aveam câte o pereche de pantaloni pe care o spălam şi iar o îmbrăcam”, a mai povestit Liviu  Vârciu.