Livrarea unei baterii auto la domiciliu ar fi incompletă, dacă nu ar fi inclusă și instalarea!

Problemele cu acumulatorii auto sunt mai frecvente în sezonul rece, în special pentru acei șoferi care obișnuiesc să facă multe deplasări scurte. În astfel de condiții, bateria nu are la dispoziție timpul necesar pentru o încărcare completă, ceea ce îi reduce durata de viață.

24 nov. 2022, 14:46
Livrarea unei baterii auto la domiciliu ar fi incompletă, dacă nu ar fi inclusă și instalarea!

Ținând cont de toți acești factori, este necesar ca fiecare șofer să știe când și cum poate să apeleze la un serviciu de livrare baterii auto la domiciliu. În plus, va evita o gamă diversă de probleme dacă va ști cum să aleagă între diferitele firme de profil.

 

Alege întotdeauna servicii complete!

Când acumulatorul s-a descărcat, mașina nu mai pornește, deci vei avea nevoie de serviciile unei firme specializate în livrarea de baterii auto la domiciliu. Esențial este să apelezi la profesioniști adevărați, care nu se mulțumesc să îți livreze produsul, ci asigură și instalarea. Iată care sunt serviciile de care este normal să ai parte, într-o astfel de situație!

• în primul rând, este necesară consilierea de specialitate pentru identificarea tipului potrivit de baterie. În acest scop, se va ține cont de mai multe criterii: produsul original cu care a fost dotată mașina din fabrică, capacitatea cilindrică a motorului, combustibilul folosit pentru alimentare, regimul de exploatare a automobilului sau existența ori absența unor consumatori electrici suplimentari față de dotarea standard. Bugetul pe care îl are clientul la dispoziție reprezintă, bineînțeles, un alt factor important;

• odată făcută alegerea modelului, trebuie să te asiguri că firma de livrări baterii auto la domiciliu va aduce produsul necesar la adresa indicată într-un interval de timp cât mai scurt, preferabil în cel mult 60 de minute de la încheierea apelului inițial;

• ajunși la domiciliul clientului, specialiștii trebuie să se ocupe de montarea propriu-zisă a bateriei pe autoturism. În acest scop, este necesară verificarea prealabilă a instalației electrice a mașinii, cu ajutorul unui tester autorizat;

• pentru adevărații profesioniștii, contactul cu clientul nu încetează în acest moment, ci este asigurată și o durată de garanție. În funcție de producător și de tipul de acumulator pentru care optezi, această garanție poate fi cuprinsă între 12 și 36 de luni. Dacă apar probleme pe durata acestui interval de timp, firma de livrări baterii auto la domiciliu îți va sta la dispoziție cu servicii de reparație. Acestea pot fi oferite, contra cost, și după expirarea termenului, deoarece este de așteptat ca un acumulator de calitate să aibă o durată de viață mai îndelungată decât cea acoperită de garanție.

 

Importanța alegerii unei baterii de calitate

Un acumulator auto constituie sursa de energie electrică necesară pentru a porni motorul mașinii. De asemenea, alimentează toți consumatorii electrici, ceea ce face ca însemnătatea sa să devină mai mult decât evidentă.

Așadar, acumulatorul alimentează demarorul în faza de pornire a motorului, după care, în timpul funcționării acestuia, asigură alimentarea bujiilor. Atunci când alternatorul nu funcționează sau nu este cuplat cu releul mașinii, este asigurată energia electrică necesară tuturor celorlalți consumatori electrici.

În plus, bateria oferă energia necesară funcționării sistemelor electronice active în permanență, precum memoriile modulelor de control sau sistemele de alarmă. În cazul mașinilor electrice, se asigură chiar energia de care are nevoie motorul.

Asigură-te că ai parte de servicii complete, atunci când optezi pentru livrarea unei baterii auto la domiciliu! Astfel, vei putea să pornești la drum rapid și în cele mai bune condiții!