Localitatea unde toate femeile sunt însărcinate

Media de vârstă la care femeile din ţara noastră rămân însărcinate este de 26 de ani, în timp ce media europeană este de 29 de ani. La noi, cifra este trasă în jos de numărul în creştere al minorelor care rămân însărcinate. De exemplu, într-un sat din judeţul Iaşi, toate femeile între 13 şi 45 de ani au rămas gravide în același an.

10 mart. 2017, 08:38
Localitatea unde toate femeile sunt însărcinate

În localitatea Crucea din judeţul Iaşi s-a întâmplat un fenomen ce părea imposibil: toate femeile au rămas gravide în acelaşi an. În localitate sunt acum atât de mulţi copii încât nu mai au loc la grădiniţa din sat.

„Noi avem în jur de 450 de copii care nu sunt cuprinși la grădiniță. Este marea problemă, a spațiului. Majoritatea copiilor de aici încep să migreze spre comuna Lungani. La noi, natalitatea este în creștere în fiecare an”, a explicat mediatorul școlar Ionuț Anghel.

Edilii spun că degeaba fac campanii de informare, tradiţia este mult mai puternică în comunitate.

„Este încetățenit obiceiul să se căsătorească de la vârste fragede de la 13-14 ani, ca până la 20 de ani fiecare familie să aibă cinci, șase copii”, a spus primarul comunei, Gheorghe Pricopie.

Un raport Eurostat arată că femeile din România sunt printre cele mai tinere mame din Europa. Media de vârstă este de 26,3 ani, în timp ce media europeană este de 28,9 ani, scrie digi24.ro.