Mai multe localităţi, fără curent şi copaci căzuţi, din cauza FURTUNILOR PUTERNICE

Zeci de gospodării din mai multe localităţi din judeţele Argeş, Buzău şi Caraş-Severin au fost afectate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de ploile şi vântul puternic. De asemenea, mai multe drumuri judeţene au devenit impracticabile.

24 aug. 2014, 08:27
Mai multe localităţi, fără curent şi copaci căzuţi, din cauza FURTUNILOR PUTERNICE

Ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în noaptea de sâmbătă spre duminică, aproximativ 20 de gospodării din şapte localităţi din judeţul Buzău au fost afectate, iar două drumuri judeţene au devenit impracticabile.

În municipiul Buzău, patru curţi au fost inundate, subsolul Spitalului Judeţean Buzău, precum şi subsolul unui bloc, în municipiul Râmnicu Sărat o casă şi două curţi, la Verneşti, două curţi, în comuna Săpoca, două gospodării, două beciuri şi două curţi, în comuna Poşta Câlnău, o curte„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, care a adăugat că în judeţ precipitaţiile căzute au fost de peste 40 de litri pe metru pătrat.

În comuna Tisău, pârâul din localitate a ieşit din albie, iar în prezent este interzisă circulaţia auto. În comuna Berca, sat Valea Nucului, DJ 203L este blocat temporar cu aluviuni, ebulment, pe aproximativ 100 metri.

Şi în judeţul Caraş-Severin, aproape 30 de localităţi au rămas nealimentate cu energie electrică şi mai mulţi copaci au fost dărâmaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din cauza condiţiilor meteorologice.

Din cauza ploii şi a vântului puternic, în prezent mai sunt fără curent 22 de localităţi din Caraş-Severin, din cele 29. De asemenea, mai mulţi copaci au căzut, unul lovind un autoturism în localitatea Milcoveni. Alţi copaci au căzut pe carosabil, în localitatea Măru, pe DJ 571B, la Şopotul Nou şi Dalboşeţ, DJ 608, la Teregova, DN 57B la Iablaniţa şi pe DN6 la Teregova. Circulaţia, în prezent, nu este perturbată. Un copac a căzut şi pe calea ferată în noaptea de sâmbătă spre duminică, însă zona a fost degajată, astfel încât nu sunt probleme„, a declarat Simona Dumitrache, ofiţer de serviciu în cadrul ISU Caraş-Severin.

Tot din cauza ploii torenţiale, au fost inundate subsolul unui bloc de pe strada Şesul Roşu din municipiul Caransebeş, precum şi mai multe curţi din unele comune.

Furnizarea curentului electric este întreruptă duminică în peste 2.400 de gospodării din judeţul Argeş, din cauza avariilor la reţea provocate de fenomenele meteorologice produse în timpul nopţii.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, au fost afectate opt linii electrice şi 84 de puncte de transformare din localităţile Bradu, Dragoslavele, Mărăcineni, Moşoaia, Recea, Rucăr şi Suseni.

Au fost afectaţi, în total, 2.480 de consumatori. Se lucrează pentru remediere cu opt echipe ale societăţii furizoare„, se arată într-un comunicat al ISU Argeş.

De asemenea, pompierii au intervenit în cursul nopţii în Piteşti, Curtea de Argeş şi Albota, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

Aproximativ 40.000 de consumatori din zonele de sud şi de est ale judeţului Prahova au fost nealimentaţi cu energie electrică, duminică, timp de mai multe ore, din cauza unei furtuni în urma căreia mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, iar o maşină a fost luată de ape.

La faţa locului s-a intervenit pentru remedierea defecţiunilor, astfel că, în prezent, doar aproximativ 200 de consumatori din localitatea prahoveană Sicrita nu beneficiază de alimentare cu energie electrică.

De asemenea, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au acţionat pentru degajarea copacilor care au căzut pe carosabil (pe DN 72, la Ariceştii Rahtivani), pe firele electrice şi pe o casă, la Sinaia, dar şi pentru degajarea aluviunilor aduse de apă pe carosabil în comuna Apostolache.

În acelaşi timp, s-a intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei dintr-o casă inundată în comuna Brazi, dar şi dintr-o curte şi un subsol din oraşul Vălenii de Munte.

Echipajele ISU Prahova au acţionat şi pentru degajarea unui autoturism care a fost luat de apele umflate ale pârâului Stâmnic în comuna Starchiojd.

Citeşte şi: RUPERE DE NORI în Capitală. Traficul rutier, blocat din cauza apei de pe străzi