Localităţi fără energie electrică şi case distruse după furtună

Vremea capricioasă a făcut ravagii în toată ţara. 29 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate în urma vijeliei de joi. Vineri dimineaţă, mai multe localităţi din judeţele Galaţi şi Harghita sunt nealimentate cu energie electrică.

24 mai 2013, 07:56
Localităţi fără energie electrică şi case distruse după furtună

Un număr de 29 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate în urma vijeliei de joi, fiind înregistrate 58 de incidente, dintre care 36 de arbori doborâţi de vânt, 20 de anexe gospodăreşti şi un pasaj rutier inundate.

Autorităţile locale din zonele afectate de vijelie vor face estimările privind pagubele produse.

În Capitală, 18 persoane rănite au fost duse la spital, 140 de arbori au fost doborâţi de vânt şi 21 de construcţii provizorii au fost afectate în urma vijeliei, în aproape şapte ore fiind primite 650 de apeluri la numărul 112 privind 174 de incidente, potrivit datelor centralizate la MAI.

Peste 2.200 de pompieri şi poliţişti au intervenit în judeţele afectate de vijelie, de joi după-amiază până vineri dimineaţă, cele mai multe fiind cauzate de căderile de arbori, dar şi de inundarea unor subsoluri, curţi şi alte anexe gospodăreşti. La intervenţii au fost trimise 495 de autospeciale, dintre care 158 pentru situaţii de urgenţă şi 337 de poliţie.

Citeşte: COD GALBEN de PLOI şi VIJELIE. Vezi zonele afectate

Un număr de 15 localităţi din judeţul Galaţi sunt nealimentate cu energie electrică, vineri dimineaţă, din cauza unei furtuni puternice, cea mai afectată localitate din judeţ fiind Drăguşeni, unde vijelia a distrus acoperişurile a 29 de case. Potrivit Mediafax, la Drăguşeni intervin serviciile voluntare de urgenţă pentru a-i ajuta pe oamenii afectaţi, urmând să fie făcută şi o evaluare a pagubelor.

De asemenea, mai multe localităţi din zona de nord a judeţului Harghita au rămas fără energie electrică, vineri dimineaţă, din cauza unui copac doborât de vânt peste linia de medie tensiune dintre oraşele Topliţa şi Borsec.