Localnicii dintr-o comună din Botoșani votează la cârciumă. Singura școală din zonă este în reparații

Localnicii din comuna Vârfu Câmpului, din Botoșani, votează pentru alegerile parlamentare la barul din sat fiindcă școala din satul Lungu, unde era amplasată de regulă secția de votare, este în reparații în momentul de față.

06 dec. 2020, 15:49
Localnicii dintr-o comună din Botoșani votează la cârciumă. Singura școală din zonă este în reparații

Astfel, reprezentanții primăriei comunei din Botoșani au găsit soluția organizării alegerilor într-un magazin mixt și bar, care aparține unui localnic și care a fost închis în ultima perioadă din cauza pandemiei.

Această situație a fost comunicată la Autoritatea Electorală Permanentă și la Prefectură, care consideră că au fost îndeplinite condițiile pentru amenajarea secției de vot.

Spațiul a fost preluat de Primăria Vârfu Câmpului printr-un contract de comodat. Prin urmare, cei 536 de cetățeni cu drept de vot din sat trebuie să treacă pe la cârciuma satului din Botoșani, unde li s-au pus la dispoziție trei cabine de vot, relatează monitorulbt.ro.

Peste 18 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a alege viitorii deputaţi şi senatori care vor face parte din Legislativ în următorii patru ani.

Cele 18.802 de secţiile de votare din România s-au deschis de la ora 7.00, procesul de votare urmând să se încheie la ora 21:00. În străinătate votul a început deja de vineri, de la ora 20:00 ora României, desfăşurându-se pe durata a două zile.

Duminică vor fi aleşi cei 136 de senatori şi 329 de deputaţi, poziţii la care aspiră 7.136 de candidaţi – 4.659 la Camera Deputaţilor şi 2.477 la Senat.

Citește și Prezenţa la vot la alegerile parlamentare 2020, mai scăzută faţă de 2016. Peste 3.5 milioane de români au votat până la ora 15

Citește și Alegeri parlamentare 2020. Incidente la vot -UPDATE. Unui poliţist i s-a descărcat pistolul în apropierea secţiei de votare