Localuri din Europa cu mâncăruri fine și priveliști spectaculoase. Centrul tehnologic european și „perla Mării Mediteraneene”

Localuri din Europa. Restaurantele și bistro-urile europene, pe care turiștii nu ar trebui să le rateze, oferă mâncarea rafinată, dar și atmosferă sau decoruri de-a dreptul spectaculoase.

23 iul. 2021, 22:00

Localuri din Europa

. Cele mai frumoase restaurante și bistro-uri pe care nu ar trebu să le ratezi în această vacanță își așteaptă turiștii cu decoruri luxuriante și mâncare de un rafinament rar. De la promenadele somptuoase din Italia,  la grădinile amenjate într-un decor intim din Spania și Grecia și până la terasele selecte din Monte Carlo și Marea Britanie, alternativele sunt extrem de tentante.

DaV Mare at Splendido Mare, Portofino Italia. 

Nu multe locuri unde puteți lua masa sunt la fel de iconice sau căutate precum cele cu vedere la Marea Mediterană. Când vine vorba de această regiune, una dintre cele mai bune alegeri este negreșit Portofino, satul pescăresc de pe coasta Liguriei, o așezare romantică, cu case colorate.

Această regiune, găzduiește, de asemenea, Splendido Mare, o filială a hotelului Belmond, care tocmai a deschis un nou restaurant numit DaV Mare, în parteneriat cu prestigiosul brand gastronomic italian Da Vittorio Group. Terasa în aer liber oferă vedere la iahturile strălucitoare din golful Portofino. În ceea ce privește meniul, turiștii se pot delecta cu celebrele fructe de mare locale, pastele pregătite într-un stil unic și mâncăruri precum risotto cu pesto și creveți proaspăt pescuiți în zona provinciei Santa Margherita Ligure.

Contact: DaV Mare, Splendido Mare, Via Roma 2, 16034 Portofino, Genova; +39 0185 2678 02

Henrock, The Lake District Marea Britanie

Zona din Marea Britanie, supranumită Districtul Lacurilor, a atras o mulțime de vizitatori de-a lungul secolelor, datorită peisajelor magnifice, traseelor de drumeție și reputatei ospitalități locale.  Aceste elemente se regăsesc îmbinate perfect la vila Linthwaite House, o pensiune somptuoasă cu vedere la lacul Windermere, cel mai mare lac natural din Anglia. Zona oferă spații de cazare elegante în ton cu bucătăria locală delicioasă pregătită de renumitul bucătar Simon Rogan.

Deși un „meniu à la carte” ne duce cu gândul mese rafinate, în restaurantele lui Rogan, accentul este pus pe un mediu relaxat, în care decorul este în ton cu serviciile impecabile și personalul prietenos.

Multe produse provin direct de la ferma lui Rogan din apropierea văii Cartmel, în timp ce priveliștile oferă peluze perfect îngrijite, munții, lacul Windermere și cerul în continuă schimbare – o carte de vizită pentru orice hotel din zona rurală britanică.

Contact: Henrock at Linthwaite House, Crook Rd, Bowness-on-Windermere, Marea Britanie; +44 15394 88600

Yannick Alléno à l’Hôtel Hermitage Monte-Carlo

Faimosul Hôtel Hermitage Monte-Carlo are una dintre cele mai luxuriante terase de pe Riviera Franceză, iar sosirea noului bucătar-șef Yannick Alléno a ridicat ștacheta și mai sus pentru pasionații de gatronomie care vizitează Principatul Monaco.

Terasa extinsă are vedere la portul plin de iahturi al faimosului „teren de joacă” al milionarilor, precum și la orașul vechi de pe deal, care găzduiește Palatul Prințului.

Deschis șapte zile pe săptămână, restaurantul promite „mese rafinate fără formalități” și mâncăruri care sărbătoresc bunăstarea. Datorită maestrului bucătar Alléno, care a condus mai multe restaurante de trei stele Michelin, vizitatorii se pot bucura de o varietate de delicatese precum caviarul de vinete, homarul local la grătar sau rubarbă confiată.

Contact: Yannick Alléno à l’Hôtel Hermitage Monte-Carlo, Square Beaumarchais, Monaco; +377 98 06 98 98

Localuri din Europa. Panoramă la 360 de grade și ferma ecologică cu cele mai proaspete produse

The Marker Rooftop Bar and Terrace, Dublin

Zona Docklands din Dublin, din jurul Grand Canal Square, reflectă vitalitatea unei zone cunoscute sub numele de Silicon Docks datorită evoluției sale ca centru tehnologic al capitalei irlandeze, cu rețele sociale și motoare de căutare la fiecare pas.

Hotelul Marker se află în chiar în centrul regiunii și este un punct de reper pe care turiștii nu-l pot confunda cu nicio altă locație, datorită exteriorului său metalic.

De pe acoperișul barului și de pe terasă, turiștii au vedere 360 de grade asupra orașului, panoramă ce include râul Liffey, acoperișurile peisajului urban, munții Dublin și Wicklow și, în cele din urmă Marea Irlandei. Printre tentațiile culinare oferite, amintim tempura de râu, cotletele de miel de primăvară sau creveții tigru la grătar cu usturoi și cartofi prăjiți.

Contact: The Marker Hotel, Grand Canal Square, Docklands, Dublin 2, D02 CK38, Irlanda; +353 1687 5100

Chiringuito Blue, W Ibiza, Ibiza (Spania)

Ibiza din Insulele Baleare din Spania este un locația de bază pentru viața de noapte, iar de-a lungul anilor a atrasmulțimi reci, cărora le place serios să petreacă. Cu toate acestea, Ibiza nu înseamnă doar cluburi de noapte până în zori, mulți localnici și vizitatori sunt atrași de atmosfera relaxată a restaurantelor care oferă produsele locale gastronomice rafinate și pe care le puteți savura cu stil într-o atmosferă relaxată.

Spre est de Chiringuito Blue la W Ibiza se află portul de agrement Santa Eulalia, în timp ce spre sud turiștii pot zări linia de coastă a micii insule Formentera.

Cu valurile la câțiva metri distanță, vizitatorii se pot relaxa pe terasele care pun la dispoziție un meniu de mâncăruri mediteraneene din țări cum ar fi Israel, Liban, Turcia, Italia, Grecia și Spania. Regiunea este potrivită și pentru turiștii cu copii care se pot bucura de o fermă ecologică, ce oferă cele mai proaspete produse, potrivit CNN.

Chiringuito Blue, Calle del Rio 48, Santa Eulalia del Rio, Ibiza, Spania; +34 871 18 33 18

Amanzoe, Kranidi (Grecia)

Fără îndoială, zona Peloponez din Grecia este una dintre „perlele” Mării Mediterane, atât din punct de vedere al ​​atmosferei, cât și în ceea ce privește locația. Peloponez este o renumită peninsulă la sud-vest de Atena, care găzduiește pe coasta de est o stațiune luxoasă, numită Amanzoe, cu vedere la plantațiile de măslini și la albastrul sclipitor al Mării Egee.

Restaurantele sunt specializate în fructe de mare capturate prin metode care respectă mediul înconjurător, iar deliciul suprem este captura zilei – basul proaspăt prins, plătica sau ciorba – în special peștele gătit în aluat de sare și deschis.

Contact: Amanzoe, Kranidi 213 00, Grecia; +30 2754 772888