Lockdown în Anglia. Boris Johnson avertizează că sărbătorile de iarnă ar putea veni cu o nouă carantină totală. Ce trebuie să facă britanicii

Boris Johnson trage un nou semnal de alarmă. Acesta i-a anunţat joi pe cetăţeni că regiunea ar putea intra într-o nouă carantină totală în apropierea Anului Nou dacă vor încălca regulile impuse pentru a opri răspândirea virusului.

26 nov. 2020, 23:46
Lockdown în Anglia. Boris Johnson avertizează că sărbătorile de iarnă ar putea veni cu o nouă carantină totală. Ce trebuie să facă britanicii

Lockdown în Anglia. Totul ar putea avea loc după 2 decembrie, când expiră actualul lockdown. Acesta a avertizat ca populaţia să nu coboare garda jos şi a afirmat că dacă restricţiile care se vor aplica de la începutul lunii decembrie se vor desfăşura pe un sistem cu trei niveluri- Dacă acestea nu sunt respectate, ar putea exista un nou lockdown în ianuarie, potrivit Digi 24.

Lockdown în Anglia. Sărbătorile de iarnă ar putea veni cu o nouă carantină totală. Ce trebuie să facă britanicii

„Dacă ne relaxăm acum, riscăm să pierdem controlul asupra acestui virus din nou, risipind câştigurile obţinute cu greu şi forţându-ne să intrăm într-un nou lockdown în noul an, cu toate pagubele pe care le presupune asta. Ştiu că acest lucru va aduce multe bătăi de cap şi o frustrare specială pentru sectorul nostru al ospitalităţii. Aş vrea să fie altfel, dar dacă este să ţinem deschise şcolile, aşa cum trebuie, atunci opţiunile noastre pentru a doborî această boală sunt limitate”, le-a transmis premierul britanic jurnaliştilor.

Menţiunile au venit după ce guvernele Regatului Unit şi guvernul local scoţian au prezentat restricţiile pe care vor trebui să le respecte cetăţenii lor în timpul sezonului sărbătorilor.

Cum va fi Crăciunul anul acesta, în Marea Britanie

Şeful executivului conservator a avertizat că restricţiile vor rămâne în vigoare timp de mai multe luni.

„Nu poate fi un Crăciun normal şi drumul este lung până în primăvară”, le-a spus Boris Johnson, aflat în izolare după ce a fost în contact cu o persoană infectată, prin videoconferinţă, deputaţilor.

„Dar am parcurs o etapă şi se întrevede ieşirea. Trebuie să rezistăm virusului până când depistarea şi vaccinurile vin în ajutorul nostru şi reduc necesitatea restricţiilor”, a adăugat el, înainte ca intervenţia sa să fie întreruptă din cauza unor probleme tehnice, provocând ilaritate pe băncile din Westminster.

Ministrul Sănătăţii din Anglia, Matt Hancock, a mărturisit într-un discurs susţinut în faţa parlamentarilor care vor fi regiunile din Anglia care vor avea cele mai dure restricţii locale când ţara iese din carantina naţională, pe 2 decembrie. Hancock a spus că unele din oraşe din nordul Angliei şi din Midlands, printre care Manchester, Birmingham şi Leicester, se vor confrunta cu cele mai dure restricţii, cele de nivelul al 3-lea, în timp ce Londra este încadrată pentru moment la nivelul al 2-lea.

Citeşte şi: Boris Johnson anunţă sfârşitul lockdown-ului în Marea Britanie. Restricţiile vor fi ridicate treptat, fanii revin din decembrie pe stadioane
 

 

 

 


loading...