Lockdown în Argentina pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei. Situaţie critică şi în India

Ministerul Sănătăţii din Argentina a anunţat 368 de decese asociate COVID-19, cel mai mare număr de la mijlocul lunii ianuarie. Situaţia este critică şi în India.

15 apr. 2021, 10:26
Lockdown în Argentina pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei. Situaţie critică şi în India

Lockdown în Argentina. Guvernul de la Buenos Aires a impus noi măsuri de carantină şi restricţii în zone extinse din Argentina, pe fondul unui al doilea val al pandemiei de COVID-19 în această ţară, informează DPA.

De vineri, o interdicţie de circulaţie va intra în vigoare în zona metropolitană Buenos Aires între orele 20:00 şi 6:00, a anunţat miercuri preşedintele Alberto Fernandez.

Singurele excepţii vor viza lucrătorii din sectoarele esenţiale. Toate evenimentele sociale, sportive, culturale şi religioase desfăşurate în spaţii închise sunt interzise, iar şcolile şi grădiniţele sunt închise până la sfârşitul lunii aprilie.

Circa 14,8 milioane de persoane trăiesc în regiunea metropolitană Buenos Aires – reprezentând aproximativ 37% din totalul populaţiei acestei ţări sud-americane.

Certificatul Covid, pentru călătorii în spaţiul UE, va avea valabilitate un an. Documentul intră în vigoare la sfârşitul lunii iunie
Lockdown în Argentina. Numărul zilnic de cazuri noi de coronavirus în Argentina a ajuns între timp la noi recorduri. Peste 27.000 de cazuri noi au fost înregistrate marţi, cel mai mare număr zilnic de la debutul pandemiei, cu aproximativ un an în urmă.

Miercuri, Ministerul Sănătăţii a anunţat 368 de decese asociate COVID-19, cel mai mare număr de la mijlocul lunii ianuarie.

În total, ţara a înregistrat circa 2,6 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 58.500 de decese asociate acestei boli.

India raportează pentru prima dată peste 200.000 de noi cazuri de COVID-19

India a raportat un număr record de 200.739 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, conform datelor publicate joi de Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters.

Totodată, au fost înregistrate 1.038 de decese asociate COVID-19, numărul total al acestora ajungând la 173.123 de la începutul pandemiei, conform datelor oficiale.

Numărul total al cazurilor de coronavirus a ajuns la 14,1 milioane în India, care se situează după Statele Unite, aflate pe primul loc la nivel global cu 31,4 milioane de cazuri de COVID-19.

Incident şocant la conferinţa în care autorităţile daneze au anunţat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca. Directorul Departamentului de Farmacovigilenţă a leşinat în direct VIDEO

Bhutan a vaccinat 94% din populația adultă, pentru a-l proteja pe rege

Bhutan, un mic regat din Munţii Himalaya, i-a vaccinat aproape pe toţi rezidenţii săi adulţi cu prima doză a unui vaccin anti-COVID-19 într-un interval puţin mai mare de două săptămâni, în urma unui apel lansat de guvernul local, care i-a îndemnat pe cetăţenii ţării să se protejeze prin vaccinare atât pe ei înşişi, cât şi pe regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuk, care se bucură de o cotă foarte mare de popularitate, au anunţat miercuri autorităţile din acest stat, citate de DPA.

Dimensiunea redusă a populaţiei statului Bhutan, precum şi săptămânile de planificare şi repetiţii, par să fi contribuit la succesul campaniei de vaccinare din această ţară. În total, 475.651 de persoane din acest regat situat între India şi China au fost imunizate cu primele doze ale vaccinului AstraZeneca, donate de India, între 27 martie şi 12 aprilie.

Numărul persoanelor vaccinate reprezintă „62,2% din populaţia totală şi 94,2% din populaţia adultă eligibilă”, a declarat Pandup Tshering, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din Bhutan. Implementarea rapidă a acestei campanii a condus la vaccinarea a 85% din totalul persoanelor de peste 18 ani din Bhutan într-un interval de o săptămână.