Lockdown în Germania. Restricţii fără precedent anunţate de Merkel

Angela Merkel a susţinut măsuri mai dure, între care purtarea obligatorie a măştii în şcoli, micşorarea numărului de elevi din clase şi limitarea strictă a contactelor fizice.

16 nov. 2020, 23:56
Lockdown în Germania. Restricţii fără precedent anunţate de Merkel
Lockdown în Germania

Lockdown în Germania. Liderii federal şi de landuri din Germania au convenit luni să amâne pentru 25 noiembrie o decizie privind o nouă înăsprire a restricţiilor în vederea încetinirii celui de-al doilea val de infectări cu noul coronavirus, a anunţat cancelarul german Angela Merkel.

Anunțul vinela două săptămâni după impunerea unui lockdown parţial cu o durată prevăzută de o lună, transmite agenția Reuters,

Angela Merkel a susţinut măsuri mai dure, între care purtarea obligatorie a măştii în şcoli, micşorarea numărului de elevi din clase şi limitarea strictă a contactelor fizice, dar a afirmat că majoritatea liderilor din cele 16 landuri federale nu au fost de acord.

“Mi-aş fi putut imagina impunerea de noi restricţii privind contactele, astăzi”, a declarat Merkel la o conferinţă de presă. “Restricţiile actuale nu au inversat încă tendinţa, dar am întrerupt dinamica infectărilor noi”, a menţionat ea.

Autorităţile germane au impus la începutul lunii o variantă “lite” de lockdown pentru a îngrădi “al doilea val” ce a cuprins mare parte din Europa. Barurile şi restaurantele au fost închise, însă şcolile şi magazinele rămân deschise, aminteşte Reuters.

Lockdown în Germania. Reuniunile private sunt limitate la maxim 10 persoane din două familii, iar luni şefa executivului federal i-a îndemnat pe cetăţeni să evite complet petrecerile private şi să limiteze şi mai mult întâlnirile particulare.

“Restrângerea contactelor reprezintă formula succesului”, a spus Merkel. “Avem nevoie de mai mult în acest sens. Trebuie să restrângem şi mai mult contactele pentru a ne atinge scopurile”, a subliniat ea.

S-a anunţat totodată că persoanele considerate mai vulnerabile la noul coronavirus vor primi măşti speciale FFP-2 la un preţ mai mic, subvenţionat de guvern, completează dpa.

Măsurile anticoronavirus aplicate deja – şi care au venit după lockdownul total din martie şi aprilie – au generat o serie de proteste, dintre care unele au devenit violente, în contextul în care poliţia a încercat să împiedice demonstraţiile la care nu se purtau măşti şi nu se respecta distanţarea, a mai consemnat dpa.

Lockdown total în Austria. Se închid şcolile, magazinele şi prestările de servicii

Austria va intra într-o nouă perioadă de carantină marţi 17 noiembrie şi până pe 6 decembrie inclusiv, a anunţat sâmbătă cancelarul Sebastian Kurz. Guvernul va închide şcolile, magazinele şi prestările de servicii şi va impune o interdicţie de circulaţie.

Austria este una dintre ţările europene care ieşise cel mai bine primăvara trecută din primul val de pandemie de coronavirus, dar se confruntă acum cu o creştere constantă a infecţiilor. Noile măsuri de carantină sunt similare cu cele din primăvară.


loading...
Partenerii noștri