Lockdown în România? 600 de militari au fost detaşaţi la DSP

În timp ce numărul testelor scade direct proporţional cu numărul cazurilor noi, secţiile ATI sunt tot mai pline, iar DSP nu mai face faţă anchetelor epidemiologice.

15 dec. 2020, 21:29
Lockdown în România? 600 de militari au fost detaşaţi la DSP

Lockdown în România? Aproximativ 600 de militari au fost puşi la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică pentru a ajuta, ca operatori de call-center, la realizarea anchetelor epidemiologice şi la completarea bazelor de date întocmite în contextul pandemiei de COVID-19, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică din ţară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Bucureştiul depăşeşte incidenţa de 7 cazuri COVID-19 la mia de locuitori cu toate că purtarea măştii este obligatorie de două luni

Lockdown în România? Primii 230 dintre aceştia acţionează, începând de marţi, în judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-şi desfăşoare activitatea, în aceleaşi condiţii, în municipiul Bucureşti şi în alte judeţe, în funcţie de solicitările direcţiilor de sănătate publică.

Colaborarea cu direcţiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituţionale, la solicitarea acestora, precizează MApN.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 6.171 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, 204 persoane au murit, numărul total al deceselor fiind 13.698 de la debutul pandemiei. 1.255 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

Militari ai M.Ap.N. acționează în sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică Ministerul Apărării Naționale pune la…

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro on Tuesday, December 15, 2020

”Până astăzi, 15 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 565.758 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 465.050 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 6.171 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, anunţă autorităţile.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 1.143, urmat de Iaşi – 288, Constanţa – 2,78, Cluj – 264, Timiş – 222.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 7,01 în Bucureşti, urmat de Ilfov – 6,64 şi de Constanţa- 6,28.