Lockdown şi în ianuarie: „Nu este acceptabil ca lumea trebuie să sufere pentru că o minoritate refuză să se vaccineze”

Primarul Berlinului a declarat marţi că măsurile de lockdown din Germania vor fi probabil extinse şi după data de 10 ianuarie, când ar trebui să expire, şi s-a opus aplicării unui tratament diferenţial persoanelor vaccinate anti-COVID-19, transmite DPA.

29 dec. 2020, 18:47
Lockdown şi în ianuarie: „Nu este acceptabil ca lumea trebuie să sufere pentru că o minoritate refuză să se vaccineze”

Lockdown şi în ianuarie în Germania. „Sunt ferm convins că trebuie să continuăm să trăim cu aceste restricţii”, a declarat primarul Berlinului, Michael Mueller, într-un interviu oferit pentru emisiunea Morgenmagazin a postului de televiziune ZDF. „Mă aştept să vedem continuarea restricţiilor din ianuarie”, a mai susţinut el, pornind de la faptul că bilanţul infectărilor a stagnat la un nivel foarte ridicat sau a scăzut foarte puţin.

De asemenea, primarul a declarat că nu crede că oamenii care au făcut vaccinul anti-COVID-19 ar trebui să primească un tratament diferit faţă de cei care nu l-au făcut încă.

„De cealaltă parte, trebuie să înţelegem că nu este acceptabil dacă toată lumea trebuie să sufere pentru că o minoritate refuză să se vaccineze”, a spus Mueller.

Acesta a mai spus că speră că mulţi oameni vor face vaccinul, după care se vor putea lua decizii referitoare la acest subiect.

Mueller a mai preconizat că unele companii şi firme vor lua decizia de a-i obliga pe angajaţi să se vaccineze sau să se testeze anti-COVID-19.

”Este foarte dificil să reglementăm acum acest lucru bineînţeles, dar cred că mulţi o vor susţine”, a mai precizat primarul capitalei germane.

Lockdown şi în ianuarie în Germania: Noua variantă de SARS-CoV-2, prezentă în Germania din noiembrie, dezvăluie Die Welt

Noua variantă a noului coronavirus SARS-CoV-2 descoperită recent în Marea Britanie pare să fie prezentă în Germania din noiembrie, unde a fost descoperită ulterior în eşantioane prelevate de la un pacient în vârstă care a murit din cauza ei, dezvăluie cotidianul Die Welt, relatează Reuters.

Carantină, după doar 22 de cazuri noi de coronavirus. Zece sectoare au fost izolate
Prezenţa variantei B1.1.7 a fost descoperită de către cercetători de la Facultatea de Medicină de la Hanovra (MHH) şi a fost conformată de Spitalul Charité de la Berlin, scrie cotidianul în ediţia de luni, citând Ministerul Sănătăţii statului Saxonia Inferioară.

Ea a fost descoperită în landul Baden-Württemberg la o persoană care a sosit cu un avion la 20 decembrie la Frankfurt de la Londra.