Zeci de mii de locuitori de pe Valea Trotuşului au rămas fără apă potabilă

Publicat: Luni, 11 Ianuarie 2016 11:52 // Actualizat: Luni, 11 Ianuarie 2016 11:52 // Sursa: romaniatv.net

O avarie produsă în zona Bogata pe traseul conductei magistrale ce alimentează cu apă potabilă localități de pe Valea Trotușului a dus, luni, la sistarea furnizării apei în municipiul Onești, orașul Târgu Ocna și comunele Dofteana, Pârgărești, Târgu Trotuș.

"A cedat un tronson din magistrala de aducțiune din lacul Valea Uzului. Echipa de intervenție se află la locul avariei și execută operațiunile de reparare" , a declarat Sorin Pinitilescu, director tehnic al Companiei Regionale de apă Bacău, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, nu se poate preciza ora la care va fi reluată furnizarea apei, dar 'se fac eforturi deosebite prin concentrarea de echipamente și oameni, astfel încă avaria să fie înlăturată în cel mai scurt timp'.

"Procedurile impun golirea conductei pe anumite porțiuni, remedierea și reumplerea conductei", a mai precizat directorul tehnic al CRAB.

Aceasta este prima avarie ce presupune oprirea furnizării apei potabile în mai multe localități înregistrată în acest an de CRAB, dar în ultimele trei luni ale anului trecut au fost necesare trei intervenții de urgență după avarii majore pe o altă conductă magistrală, care permite aducțiunea, pe o distanță de aproape 60 de km, din lacul Valea Uzului către municipiul Bacău.

Citeşte şi

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apă potabilă avarie valea trotusului
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 ian 10:16
...anunţă că a deschis deja un dosar penal în această cauză, pentru a afla ce s-a întâmplat exact. Citeşte şi: Zeci de mii de locuitori de pe Valea Trotuşului au rămas fără apă potabilă “Aseară am avut un comitet de urgenţă pe această...
11 ian 12:14
... O avarie produsă în zona Bogata pe traseul conductei magistrale ce alimentează cu...
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H