Locuitorii din Doneţk şi Lugansk, îndemnaţi să părăsească oraşele

Consiliul ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) le-a recomandat locuitorilor din Doneţk şi Lugansk să părăsească oraşele prin coridoarele organizate de militari ucraineni, din cauza pregătirii unui asalt împotriva separatiştilor, relatează agenţia oficială Ukrinform.

12 aug. 2014, 04:34
Locuitorii din Doneţk şi Lugansk, îndemnaţi să părăsească oraşele

„Ne adresăm tuturor locuitorilor paşnici cu îndemnul de a părăsi temporar aceste oraşe, deoarece acolo se va desfăşura o operaţiune antiteroristă”, a declarat purtătorul de cuvânt al SNBO, Andrei Lîsenko.

Potrivit lui Lîsenko, militarii ucraineni sunt dispuşi să-i ajute pe locuitorii care vor să părăsească regiunea.

„Suntem dispuşi să oferim mijloacele de transport necesare pentru evacuarea persoanelor din aceste localităţi”, a adăugat el, subliniind totuşi că armata ucraineană nu va lansa tiruri asupra locuinţelor.

„Nu procedăm ca militarii ruşi în Caucaz, care distrugeau oraşul din temelii, pentru a arbora un mic drapel”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

La rândul său, „premierul Republicii Populare Doneţk”, Aleksandr Zaharcenko a anunţat că insurgenţii planifică o „ofensivă la scară largă” în regiune, relatează agenţia rusă RIA Novosti, în ediţia electronică.