Locuitorii unui oraș, sfătuiți să nu mai meargă la toaletă, după ce mirosul din aer a devenit insuportabil

Locuitorii unui oraș din Noua Zeelandă au fost sfătuiți de un consilier local să se abțină să își mai facă nevoile la toaletă.

28 dec. 2023, 18:05
Locuitorii unui oraș, sfătuiți să nu mai meargă la toaletă, după ce mirosul din aer a devenit insuportabil
Locuitorii unui oraș din Noua Zeelandă, sfătuiți să nu mai meargă la toaletă

Un primar din Noua Zeelandă a fost nevoit să-i liniștească pe locuitorii orașului că-și pot folosi toaletele, după ce un oficial al consiliului local i-a sfătuit să nu-și mai facă nevoile la toaletă. Localitatea se confruntă cu o criză provocată de mirosul neplăcut emanat de o stație de epurare, care a devenit atât de puternic încât unor localnici li s-a făcut rău și au fost nevoiți să stea în case cu geamurile închise, potrivit The Guardian.

Compania Wellington Water, care se ocupă de stația de epurare Seaview, a anunțat marți că face în continuare eforturi pentru a rezolva problema mirosului urât care a îngrozit întregul oraș Lower Hutt.

În timpul unei ședințe a consiliului local din Hutt, primarul Campbell Barry a întrebat dacă problema mirosului urât poate fi rezolvată înainte de festivalul de muzică Juicy Fest care ar trebui să aibă loc la începutul lunii ianuarie. Mii de participanți sunt așteptați să vină într-un parc din oraș, unde mai mulți artiști urmează să cânte.

Citește și: Spiritul lui Brâncuşi reintepretat în Gorj. A apărut bradul din toaletă de care râde tot internetul

Un oficial al consiliului local i-a răspuns primarului că locuitorii ar putea să se abțină să își mai facă nevoile la toaletă. Primarul a clarificat marți faptul că afirmația oficialului a fost făcută în glumă și că nu este o recomandare pe care localnicii ar trebui să o urmeze.

Barry a adăugat că o creștere a utilizării serviciilor de canalizare asociată cu festivalul Juicy Fest nu ar schimba cu nimic problema mirosului urât.

Wellington Water și compania care administrează stația de epurare, Veolia New Zeeland, au fost amendate fiecare cu peste 14.000 de dolari pentru că au permis ca mirosul neplăcut să se răspândească dincolo de perimetrul stației. Consiliile locale au fost și ele amendate.

Până la finalizarea lucrărilor, localnicii au fost avertizați că mirosul s-ar putea înrăutăți și mai mult. Unii localnici s-au plâns că mirosul neplăcut este atât de puternic încât copiii nu se pot concentra la școală, iar patronul unei firme locale a spus că angajații săi nu pot lua masa de prânz din cauza mirosului.

Citește și: Patru bărbaţi sunt acuzaţi că au furat toaleta de aur din casa unde s-a născut Winston Churchill

„Uneori am simțit că sunt aproape să vomit. Nu poți să scapi de miros când îți intră în casă. Se face cald, dar nu poți să deschizi geamul”, s-a plâns Kylie Hood, care face parte din grupul de Facebook „Opriți duhoarea”, format din localnici din Hutt deranjați de miros. „Ne-a tăiat răsuflarea la propriu”.