Locul din lume unde nu ai voie să faci gesturi de afecțiune în public. Destinația este foarte apreciată de români

Una dintre cele mai luxuriante locații din lume are reguli pe măsură. Inclusiv românii, vrăjiți de această zonă, trebuie să se conformeze interdicțiilor. Printre acestea se numără regula de a nu bea apă de la robinet sau de a nu avea gesturi de afecțiune în public.

25 feb. 2024, 08:36
Locul din lume unde nu ai voie să faci gesturi de afecțiune în public. Destinația este foarte apreciată de români
Locul din lume unde nu ai voie să ai gesturi de afecțiune în public. Destinația este foarte apreciată de români

Turiștii din toată lumea, inclusiv românii, sunt impresionați de peisajele inedite din acest loc, însă regulile nu sunt deloc pentru oricine. În timp ce în România este normal să bei apă de la robinet, în acest loc nu este deloc recomandat să faci asta.

Citește și: Cum să adormi mai repede. Cel mai eficient truc pentru un somn odihnitor

Locul din lume unde nu ai voie să ai gesturi de afecțiune în public

Maldive este o destinație tot mai căutată printre români, însă cultura acestei insule este diferită față de a noastră. Este bine să știi ce este de neacceptat să faci ca turist și care sunt regulile pentru o conduită bună.

Una dintre reguli este să nu bei apă de la vreun robinet. În Maldive, apa trece printr-un proces puternic pentru a scăpa de bacterii și germeni. După finalizarea acestei metode, apa devine săraca în nutrienți. Astfel, în magazinele locale, apa minerală îmbuteliată este o opțiune mai degrabă recomandată.

O altă regulă importantă o reprezintă gesturile tandre în public, Maldive fiind o regiune mai conservatoare decât altele. Localnicii nu agreează manifestările de acest gen și pot fi deranjați și mirați dacă văd așa ceva. Chiar și un sărut pe obraz este un gest lipsit de respect și o încălcare a legii în Maldive.

Există o regulă și privind restricțiile vamale. Importul și exportul anumitor produse este strict interzis. Este important să vă familiarizați cu regulile vamale și să respectați cerințele impuse de această regiune pentru a evita problemele la intrarea sau ieșirea din țară.

Conservarea mediului este unul dintre avantajele acestui loc de vis. Turiștii sunt încurajați să mențină plajele și apa oceanului curate, astfel că este interzis să arunci gunoiul pe plajă sau în apă.

Înainte de a fotografia sau filma persoanele locale din Maldive, este politicos să le cereți permisiunea. Este valabil peste tot în lume, dar aici, unele comunități sunt sensibile la acest aspect, iar încălcarea intimității lor poate cauza multe probleme, chiar și de natură legală.

Locuitorii din Maldive sunt musulmani, iar practicarea altor religii în spațiul public este interzisă. Totuși, resorturile turistice pun la dispoziție spații special amenajate pentru exercitarea altor religii.

Și îmbrăcămintea reprezintă un subiect foarte important pentru insulă. Nu purtați haine provocatoare în afara resorturilor, ba chiar este recomandat vizitatorilor să poarte haine care acoperă cât se poate de mult pielea.

Citește și: Superstițiile anului bisect. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în 2024